ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'in Araban İlçesi'nde 2'si baraj olmak üzere, 185 milyon liraya mal edilecek 10 tesisin toplu temel atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu, milletin kendilerini hizmet yaptıkları için desteklediklerini belirterek, "Türkiye'de doludizgin yatırımlar yapılıyor. Kimsenin hayal edemeyeceği projeler yapıyoruz. Millet bizim kara kaşımıza, kara gözümüze aşık değil. Millet bizi, hizmet aşkımızdan dolayı seviyor ve destekliyor. Ben geçmiş hükümetler adına da özür diliyorum" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sabah saatlerinde karayoluyla Gaziantep'e geldi. Bakan Eroğlu kent girişinde kendisini karşılayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Vali Vekili Mehmet Taşdöğen ile birlikte Araban İlçesi'nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 185 milyon Türk Lirası'na mal edilecek aralarında Doğanpınar ve Ardıl barajlarının da bulunduğu 10 tesisin toplu temel atma törenine katıldı.
AK Parti Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcoğlu ve Mehmet Sarı'nın da katıldığı törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığı tarafından yapılan tesislerle Türkiye'ye önemli hizmetler yapıldığını söyledi. Bakan Eroğlu, geçmişte hayal bile edilemeyen yatırımlara imza attıklarını ifade ederek şunları söyledi:
"Ardıl ve Doğanpınar barajları benim hayalimdi. Ben geçmiş hükümetler adına da özür diliyorum. Yani bize kısmet oldu. Bir şey yapmak için niyet etmek gerekiyor. Sonra aşk ve şevkle her şey oluyor. Yani her şey para değil. 2000'li yıllarda paramızın değeri yoktu 6 sıfırı attık. İhracat arttı, 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracatı hedefliyoruz. İşte 70 sent borca muhtaç Türkiye'den, IMF'ye 500 milyar borç veren Türkiye. Geçmişte bankalar battı. Dahası hortumlandı. Bu borçlar da ödendi. Geçmişte bu yatırımlar niye yapılmadı? Her gelen söz verdi. Bir dere ıslahı bile 10-15 yılda bitmiyordu. Çünkü sizden toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Enflasyon canavarı yok edildi."
'MİLLET BİZİM KARA KAŞIMIZA, KARA GÖZÜMÜZE AŞIK DEĞİL'
Yatırımların devam edeceğini vurgulayan ve halkın hizmetlerinden dolayı kendilerine destek verdiğini aktaran Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:
"Artık o günler geride kaldı. Sizden toplanan vergiler size hizmet olarak dönüyor. Yatırımlar hızlı bir şekilde devam edecek. Millet bu işin farkında. Artık Türkiye'de doludizgin yatırımlar yapılıyor. Kimsenin hayal edemeyeceği projeler yapıyoruz. Millet bizim karakaşımıza, kara gözümüze aşık değil. Millet bizi, hizmet aşkımızdan dolayı seviyor ve destekliyor. Önümüzdeki yıl inşallah Türkiye'de bin 71 göletin açılışın yapacağız."
BAKAN ŞAHİN: ENGELLERİ AŞIYOR, HEDEFLERE ULAŞIYORUZ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, halkla birlikte engelleri aşarak ve hedeflere ulaştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
"İlçelerimizin kendi içerisinde büyümesini istedik. Gazi şehrimizin neye ihtiyacı varsa, Başbakanımızın liderliğinde milletvekillerimizle sizin hizmetkarınız olmak üzere yola çıktık. İnsan mutluluğu için paranın önemli olmadığını biliyoruz. Hep birlikte başardık. Yolumuz uzun ama sizinle beraber bu engelleri aşıyoruz, hedeflerimize ulaşacağız. İnşallah Türkiye en büyük 10'uncu ekonomi haline gelecektir. 16'ncı sıraya geldik ama yetmez. Hep birlikte, el ele çalışacağız."
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve Şahin ile protokol üyeleri, butona basarak 10 tesisin temelini attı.