BAKAN EROĞLU KİLİS'TE 3 TESİSİN TEMELİNİ ALDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gaziantep temaslarının ardından karayolu ile Kilis'e gitti. Kent girişinde aralarında Kilis Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Kilis Milletvekilleri Ahmet Salih Dal ve Fuat Karakuş'un da bulunduğu kalabalık tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, belediyeye ait İçme suyu Arıtma Tesisi'nde, 27 milyon liraya mal edilecek 3 tesisin toplu temel atma törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada hükümet olarak önemli yatırımlara imza attıklarını anlatan Bakan Eroğlu, "Kilis'e eli boş gelmek caiz değildir, bizim kültürümüzde var. Mutlaka bir yere giderken evimizde ne varsa börek, çörek, katmer ne varsa getiririz. Size 7 müjde getirdim. Bir yılda verdiğim müjde sayısı 18 oldu. Bu da 192.5 milyon lira" dedi.
Eroğlu, içme suyu sorunu olan kentlerde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini de dile getirerek, "Şimdiye kadar 18 milyon dekar araziyi modern sulamaya açtık. 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Türkiye'nin yeşillenmesi için çalışıyoruz. Muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmamız lazım, bize de bu yakışır. Büyük bir milletiz, şanlı bir tarihimiz var. Kilis'e çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Kilis'e en çok yatırım yapan Bakan olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugüne kadar Kilis ilimize 800 milyon lira yatırım yapıldı" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri tarafından tesislerin temeli atıldı. Bakan Eroğlu, törenin ardından Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut ve AK Parti il başkanlığını da ziyaret etti.
Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, ()