TABİAT PARKINI GEZİP KEKLİK UÇURDULAR
Bakanlar Veysel Eroğlu ve Fatma Şahin, temel atma törenin ardından Gaziantep'in Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan Dülük Tabiat Parkı'nı gezip keklik uçurttu.
Parkta incelemeleri sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Fatma Şahin, oluşturulan yasal altyapıyla kadına yönelik şiddetin azaldığına dikkat çekerek, “İzleme merkezleri ve il adım istasyonlarımızda bunun olmaması için koruyucu önleyici bütün tedbirleri alıyoruz ve her geçen gün ölümlü şiddet vakalarında ciddi şekilde azalma var. Türkiye İstatistik Kurumu, emniyet ve jandarmadan gelen veriler bunu bize gösteriyor. Biz tabi bir canı bile önemsiyoruz” dedi.
Bakan Veysel Eroğlu ise, Dülük Tabiat Parkı’nı beğendiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Doğrusu acaba bu kadar güzel bir alan oluşturulabilir mi diye tereddüdümüz vardı. Hoca olarak notum biraz kıttır talebelerim bilir. Hakikaten buraya 10 üzerinden 10 verdik. İşte insanlara hizmet bu. Gerçekten halkın nefes alacağı, çoluk çocuğuyla hoş vakit geçirecek alanlar yapmak bizim vazifemiz. AK Partili belediyeler hizmette birbiriyle yarışıyor. Biz mesela İstanbul’u malum zihniyetten aldığımız zaman çöplüktü. Burası da Türkiye’nin en borçlu belediyesiydi. Hep malum zihniyet. Nedense biz hep böyle çökmüş şehirleri alıyoruz. Çöp dağları olan, susuzluktan kırılan, gezecek yeri olmayan şehirler alıyoruz ama az önce gezdik; görüyorsunuz işte Gaziantep, İstanbul, Ankara ne hale geldi. İnşallah diğer belediyelerde buna göre kararlarını vermeleri lazım.”
Bakanlar Eroğlu ve Şahin, parkta öğle yemeği yedikten sonra Şahinbey Belediyesi’nce yapımı süren Yeşilvadi Projesi’nin konut ve park çalışmalarını inceledi. MY, MB (HK/AAA)(FOTOĞRAFLI)