KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul'da polisin gerçekleştirdiği rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir saldırı olduğunu öne sürdü. Yılmaz, "Bu saldırıları yapanlar aslında millete saldırıyor. AK Parti'yi zayıflatınca, AK Parti'nin gücünü kırınca, Başbakanımızı zayıflatınca, biliyorlarki bu millet de zayıflamış olacak, gücü kırılmış olcak" dedi.
Dün akşam saatlerinde bazı incelemelerde bulunmak üzere geldiği Bingöl'de geceyi geçiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bu sabah gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.
Kahvaltı sonrası, 4 bakanın da adının karıştığı yolsuzluk operasyonunu değerlendiren Bakan Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik, siyasi ve dış politikada güçlendiğini gören bazı çevrelerin, olumlu yöndeki bu gelişmeleri engellemeye yönelik çalışma içine girdiğini öne sürdü. Bakan Yılmaz şöyle konuştu:
"Hasas bir süreçten geçiyoruz, bir çok seçimin olduğu süreçten geçiyoruz. Burda da asıl saldırdıklarına bakarsanız. AK Parti ve Başbakanımız. Bu çok açık ve net; AK Parti'ye ve Başbakan'a yönelik ciddi bir şekilde saldırı görüyoruz. Bunu yapanlar aslında millete saldırıyor. AK Parti'yi zayıflatınca, AK Parti'nin gücünü kırınca, Başbakanımız'ı zayıflatınca, biliyorlar ki bu millet de zayıflamış olacak, gücü kırılmış olcak."