Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, () - MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'de seçimin yapılmasını bile tehlikeye atacak girişimlerde bulunulabileceğine ilişkin duyumlar olduğunu belirterek, "Ama vatandaşlarımız hiç endişesi olmasın. Bu seçimler kurallarına uygun olarak zamanında, sağlıklı bir şekilde yapılacaktır" dedi.
Eskişehir'de AK Parti il teşkilatı tarafından Şahinpark Otel'de seçim öncesi değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Maliye eski bakanı Kemal Unakıtan ile belediye başkan adayları ve partililer katıldı. Kemal Unakıtan, "Hastalığım sırasında Eskişehir'den beni arayanlardan o kadar çok memnunum ki. Türkiye'nin her yerinden dualar aldım. Eskişehir'den çok çok fazla" diye konuştu.
REFARANDUM HAVASINA BÜRÜNDÜ
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da konuşmasında yerel seçimlere az bir sürenin kaldığını belirterek, "Bu seçim hepimizin bildiği gibi konjektürel bir takım gelişmeler ve spekülasyonlar işin içine girince bir mahalli seçim olmaktan büyük ölçüde çıktı ve bir referandum havasına büründü. Türkiye genelinde de böyle" dedi.
RAHAT OLUN
Türkiye'yi bir kaosa sürüklemek, seçimin yapılmasını bile tehlikeye atacak girişimlerde bulunulabileceğine dair duyumların da olduğunu söyleyen Nabi Avcı şöyle konuştu:
"Ama devletimiz de, hükümetimiz de, güvenlik güçlerimiz de bununla başa çıkacak güçtedir. O bakımdan vatandaşlarımız hiç endişesi olmasın. Bu seçimler kurallarına uygun olarak zamanında, sağlıklı bir şekilde yapılacaktır. Hiçbir kimsenin Türkiye demokrasisine tertiplerle, tezgahlarla sıkıntıya sokmasına izin vermeyiz. O bakımdan rahat olun. Ama tedbirli de olalım, tedbiri de elden bırakmayalım."
KA,HT(EK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)