Oğuzhan KILIÇ/ KÜTAHYA, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin ekonomisinin çok güçlü olduğunu savunarak, "Türkiye'de ekonomik anlamda bir kriz çıkartılamaz" dedi.
Bakan Nihat Zeybekci, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (KUTSO) ziyaret etti. Ziyaretin ardından oda binasındaki restoranda işadamlarının katıldığı toplantıda konuşma yapan Zeybekci, Türkiye ekonomisinin çok güçlü olduğunu söyledi.  Ekonomi bakanı olarak karşı durması gereken ilk konunun faiz olduğunu ifade eden bakan Zeybekci şöyle konuştu:
"Ben Ekonomi bakanıyım. Ekonomi bakanı olarak ilk karşı durmam gereken şey de faiz. Çünkü faiz bir ülkede ne kadar yüksek ise yatırım o kadar düşer, üretim düşer, istihdam düşer. İstihdamın düştüğü Türkiye'de refah ve tüketim de düşer. Yani bir ekonomi bakanını tek yükselmemesini isteyeceği şey faizdir. Türkiye'ye oynanan oyunlar, Türkiye üzerinde gerçekleştirilmeye çalışılan operasyonların altında yatan gerçek de budur. Türkiye'de faizleri yükseltip düşmesi, ardından istihdamın düşürülmesi gibi kısır bir döngü içine sokulması isteniyor ama olmayacak, çünkü buna asla müsaade etmeyeceğiz."
'SİYASİ İSTİKRARSIZLIK YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR'
Türkiye'de ekonomik anlamda bir sıkıntı yaratılmayacağını savunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu nedenle siyasi istikrarsızlık yaratılmaya çalışıldığını söyledi. Bakan Zeybekci şunları kaydetti:
"Türkiye'de eğer bir sıkıntı yaratılacak ise bu sıkıntı ekonomik olarak yaratılamaz. Türkiye'de ekonomik anlamda bir kriz çıkartılamaz. Türkiye'de yapılabilecek her şey siyasi istikrarsızlıkla yapılabilir. Eğer birbirimizin kafasına Anayasa kitapçığı atmaya başlarsak, buna benzer şeyler olursa, birilerinin de beklediği budur."

OK(EK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)