Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, oyunu Denizli'de eşi ve çocuklarıyla birlikte geldiği okulda kullandı. Bakan Zeybekci, 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye için taze bir başlangıç olacağına inandığını söyledi.
Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci oyunu eşi Ayşen Zeybekci, kızı Fatma Zeybekci ve oğlu Atilla Zeybekci ile birlikte Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde bulunan 1087 nolu sandıkta kullandı. Okula gelen Zeybekci, oy kullanmak için bekleyen vatandaşlarla tek tek tokalaştı, sohbet etti. Sandık Kurulu’na da görevlerinde başarı dileyen Zeybekci, yerel seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını diledi.
Yoğun geçen bir kampanya dönemini geride bıraktıklarını söyleyen Zeybekci, "Bu seçimlerin demokrasimiz adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yarından itibaren Türkiye’de gerek demokrasi, gerek evrensel hukuk normları ve devletimizin işleyişi ile ilgili, Türkiye’deki siyasetin yeniden bir taze başlangıç için bu seçimlerin bir adım olacağına inanıyorum" dedi.
Seçimlerin ekonomiye de olumlu yönde katkısı olacağına inandığını vurgulayan Zeybekci, "Seçimlerin ardından piyasaları çok daha rahatlamış, önümüzdeki günleri çok daha rahat algılayan, pozitif yönde Türkiye’nin ihracatının arttığı, büyüme ve istidamın arttığı, şu geçtiğimiz 3 aylık beklemeyi önümüzdeki 9 ayda telafi edecek bir performans göstereceğine inanıyorum" diye konuştu.
Türkiye’deki siyasi yapının problem üretmeye devam ettiğini vurgulayarak, yeni anayasa vurgusu da yapan Bakanı Zeybekci, "Siyasetin iktidar olmakla ilgili beklentilerini kaybetmesinin ardından bir taraf çok güçlü olunca hukuk ve demokrasi dışı, milletin iradesine dayanmayan yollara doğru tevessül edenler oluyor. Bu yüzden diyorum ki siyaset 30 Mart’ı çok iyi değerlendirmeli. Yarından itibaren böyle bir hastalığın bir daha yaşanmaması için ne yapılmalı, bunu konuşmalı. Türk Milleti yeni bir anayasa istiyor. Yeni, evrensel standartlarda bir anayasa istiyor. Ayrıca parlamenter yapımızı da yeniden gözden geçirmemizi istiyor" dedi.

ONB(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)