Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu milletin yerel seçimlerde verdiği mesajların içinde özellikle Cumhurbaşkanlığı ile ilgili tüm mesajlar vardı. Zamanı geldiğinde adayın kim olduğu ortaya çıkacak ve 10 Ağustos'ta millet Cumhurbaşkanını ilk turda seçip aslanlar gibi Çankaya'ya gönderecek" dedi.
Denizli'deki AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına, Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin yanı sıra, AK Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak ve Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Başkanı Avni Örki, Belediye Başkanı Zolan ve Milletvekili Mehmet Yüksel toplantıda kısa bir konuşma yaptı. Ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
30 Mart yerel seçimlerinin iki kesim arasında geçtiğini belirten Bakan Zeybekci, "Bu seçim aklını, ruhunu ve vicdanının bir yerlere satanlarla bu millete teslim olanların mücadelesiydi. Demokrasiye inanmayıp, milletin iradesiyle iktidar olamayacağına inananlar var. Bu ülkede milletin iradesiyle gelmiş olan hükümete kastedenler oldu. Biz bunlarla mücadele ettik. Bu seçimden, bu mücadeleden millet kesin olarak galip çıkmıştır. Millet 30 Mart'ta sandığa sadece oylarını atmadı. 30 Mart'ta alması gereken herkese alması gereken mesajı açık bir şekilde koydu. Okuması gerekenler o mesajları bir okusalar böyle bir şey yaşanmaz. Ancak onlar asla milletin ne dediğine bakmayacaklar" dedi.
17 Aralık'ın ardından sistemli bir şekilde 'Türkiye batıyor' edebiyatının yapıldığını iddia eden Zeybekci, ekonominin de çok iyi gittiğini ve 2014 yılının rekorlar yılı olacağını kaydetti. Zeybekci, "Bu yılın Ocak aylarının sonlarında Türkiye'nin üzerine ekonomik bir oyun oynandı. Merkez Bankası döviz satıyor. Bir kişi tek bir kaynaktan 2 milyar dolar alıyor. İstiyor ki Türkiye dengesizleşsin. İstiyor ki faizler yükselsin. Döviz 2 katına çıksın. İş dursun. Millet kan ağlasın. Bunlara boyun eğmedik" dedi.
Bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin notunu düşürmesini de değerlendiren Zeybekci, "Bu kredi derecelendirme kuruluşları diyor ki, Türkiye'de siyasi istikrarsızlıktan dolayı ekonomik kırılganlık artmıştır. Gözün kör kulağın sağır mı? Milletin verdiği siyasi istikrar mesajını görmüyor musun? Bu ülkede muhalefetin Cumhurbaşkanlığı derdi bile yok. Cumhurbaşkanlığı ile ilgili ve seçimleri ile ilgili dertleri yok. Bizi nasıl karıştıracaklarına bakıyorlar. Bu milletin yerel seçimlerde verdiği mesajların içinde özellikle Cumhurbaşkanlığı ile ilgili tüm mesajlar vardı. Zamanı geldiğinde adayın kim olduğu ortaya çıkacak ve 10 Ağustos'ta millet Cumhurbaşkanını ilk turda seçip aslanlar gibi Çankaya'ya gönderecek" diye konuştu.

FI(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)