AYDIN’DA PARTİSİNİN BELEDİYE BASKAN ADAYLARINI TANITTI
AK Parti Aydın Belediye Başkan adayları, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katıldığı toplantı ile tanıtıldı. Atatürk Spor Salonu’ndaki aday tanıtım toplantısına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’in yanı sıra AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Ali Gültekin Kılınç, İl Başkanı Mehmet Sadık Atay, AK Parti eski Aydın milletvekilleri Ahmet Ertürk ve Ahmet Rıza Acar katıldı.
'GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER'
Toplantının onur konuğu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, aday tanıtımı önecesinde yaptığı konuşmada, Gezi Parkı ve 17 Aralık Yolsuzluk operasyonunun Türkiye’nin büyümesini istemeyen güçler tarafından organize edildiğini iddia etti. Bakan Zeybekci, şöyle devam etti:
"Millet iradesinin üstüne hiçbir güç tanımayız. Hiç kimse başka güçlere biat etmemizi, eğilmemizi, düğme iliklememizi düşünmesin. Allah da nasip etmesin. Biz sadece milletin önünde düğme ilikleriz. Oyun büyüktür, mücadele de büyüktür. Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunlar ve planlar büyüktür. Millet bunlara ders vermekten bıktı. En son ders inşallah 30 Mart, yazın bir daha ders, 2015 Haziran da bir ders daha. Anlayıp, milletin iradesinden başka güç olmadığını kavrayana kadar. Demokrasinin içinden geldik ve millet iradesinin sonucuyuz. Milletin demokrasisi denince AK Parti anlaşılır. 1946’da yeter söz milletin diyen Demokrat Parti olduğu gibi bugün de AK Parti’dir. Aynı duygu ve kökenden geliyoruz."
'BUNLARI YAPANLAR YOLCU, BİZ HANCIYIZ'
Son zamanlarda yaşananları doğum sancısına benzeten Zeybekci, şunları söyledi:
"Demokrasinin, hukukun üstünlüğünün doğum sancısıdır. 7-8 ay önceye gidin. 2013 Mayıs ayında Türkiye ekonomisi tarihi boyunca en düşük faizi yakaladı. Yüzde 4.6. Dünyanın en büyük havaalanı ihalesini yaptı. Üçüncü köprünün inşaatına başladı. Tüp geçidin de ihalesini yaptı. Tarihi boyunca konuştuğu nükleer santrallerinin yapımına başladı. IMF’ye borcunu kapadı. İstanbul- İzmir Otoyolu’nun yapımına başladı. Şehir hastanelerini yeniledi. Yüzlerce hidroelektrik santralinin inşaatına başladı. Hayali bile güçtür. Kardeş coğrafyaya 3 milyar dolar yardım yaptı. Mayıs ayında 3-5 ağaç bahanesi ile Türkiye’yi karıştırmaya çalıştılar. İstanbul sokaklarında yabancı ülke ajanları yakalandı. Aynı gün 24 saat canlı yayına geçen TV’ler ne zaman hazırlandılar. Başbakanımız Kuzey Afrika’daydı. Bu olayları başlatanların temsilcileri Başbakan Yardımcımız Arınç ile görüştüler ve şartlarını söylediler. Neydi bunlar? Üçüncü havaalanı inşaatı, nükleer santralleri, üçüncü köprü inşaatı durdurulsun. Bunu istediler. Ağaç peşinde koşanlar, bunu istedi. Başbakanımız 1 milyon kişilik miting yaptı, bunları darmadağın etti. Geldikleri gibi gittiler. Türkiye o Türkiye değil artık. Anayasa kitabı atılınca dağılan ülke değil artık. Sonra ne oldu, yine hazırlandılar gizli gizli. Bir Cumhuriyet Savcısı 30 ağzı mühürlü çuvalı bin 5 sayfa raporla mahkemeye sevk etti. Hakim o çuvallar dolusu evrakı ve bin 5 sayfa raporu okumadan 15 dakikada şirketlerin mal varlıklarına tedbir getirdi. Bütün bu inşaatları yapan şirketlerin mal varlıklarına tedbir konuldu. Ayrı ayrıydı bunlar, nasıl buluştular. Millet dedi ki 'Yedirmeyiz. Ne bu ülkeyi ne de evlatlarını size yedirmeyiz' diye cevaplarını verdi. Geldikleri gibi yine gidecekler, bir daha asla gelemeyecekler, bundan emin olun. Bunu yapanlar yolcu, biz hancıyız. Bu millettin evlatlarıyız" diye konuştu.
'KAYALARA BÜST KOYARAK ATATÜRKÇÜLÜK OLMAZ'
Zeybekci sözlerine şöyle devam etti:
"Gazi Mustafa Kemal’in hedefine gitmek ilk kez Başbakanımızın sözleri ile hayat buldu. Türkiye 25 bin dolar milli gelire sahip olur, Avrupa’nın en büyük üç ülkesinden bir olursa bu olur. İzmir’de gece konduların arasındaki kayalara büst koyarak Atatürkçülük olmaz. Gazi Mustafa Kemal’in ruhunu onlar rencide eder, biz onun Türkiye’sini ileri götürerek şad ederiz. Düğününüz derneğiniz mübarek olsun. 31 Mart günü başkan sana söz. Aydın meydanında sana Tavas zeybeği oynayacağım" dedi. Konuşmasının ardından Bakan Zeybekci, Aydın’dan ayrıldı.
AK PARTİ’NİN AYDIN ADAYLARI
Zeybekci’nin tanıttığı belediye başkan adaşları şöyle:
Aydın Büyükşehir’de Mustafa Savaş, Bozdoğan’da Ali Erkut, Buharkent’te Mehmet Eroğlu, Çine’de Celalettin Kocamaz, Didim’de Ufuk Döver, Efeler’de Yalçın Pekgüzel, Germencik’te Mustafa Bircan, İncirliova’ta Kazım Günaydın, Karacasu’da Kutsi Küçükyörü, Karpuzlu’da Hilmi Dönmez, Koçarlı’da Abdullah Arıcı, Köşk’te Rıfat Kadri Kılınç, Kuşadası’nda Engin Berberoğlu, Kuyucak’ta Metin Ertürk, Nazilli’de Mustafa Acar, Söke’de Metin Yavuz, Sultanhisar’da Ertegün Ünal ve Yenipazar’da Zafer Savcı.

Cem ULUCAN/AYDIN, ()

(AÖ/SS) ( FOTOĞRAFLI)