EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’nin Çal ilçesinde Çal- Bekilli karayolunun 4 kilometrelik bölümünün açılışını yaptı. Türkiye üzerinde Gezi Parkı Olayları ile başlayan bir oyun oynandığını söyleyen Zeybekci, kardeş eliyle darbe yapılmaya çalışıldığını kaydederek, “Kardeşler kardeşleriyle kucaklaşacak” dedi.
Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli’nin Çal ilçesine giderek, Çal- Bekilli karayolunun 4 kilometrelik bölümünün açılışını yaptı. Karayolları tarafından yapılan yolun açılış törenine Bakan Zeybekci’nin yanısıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Çal Kaymakamı Erdal Çetinbaş, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar ve Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz ve diğer protokol üyeleri katıldı. Çal Belediyesi önünde karşılanan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, burada vatandaşlarla tokalaştı.
OYUN YAPILDIĞINI İDDİA ETTİ
Törende konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonominin en iyi olduğu geçtiğimiz mayıs ayında Gezi Parkı Olayları’nın başladığını belirterek, “O dönem gösteri yapanların başındakiler Bakanımız Bülent Arınç ile görüştü. Havaalanı, köprü, tüp geçit yapılmamasını istediler. O dönem denediler olmadı. Şimdi yeniden başladılar. Maşaları ile başlatılan bu olaylarda bu kez havaalanı, köprü yapacak olan işadamlarının üzerine gittiler. Bu firmaların malvarlıkları donduruldu. O da olmadı. Olmayacak. Asla başaramayacaklar” diye konuştu.
Kimsenin bu oynanan oyunlara alet olmaması gerektiğini ifade eden Bakan Zeybekci, “Baktılar bizi böyle uzaktan indiremiyorlar. Bu kez kardeş eliyle darbe indirmeye çalışıyorlar. Bu da olmadı. Bu rüzgar da geçecek. Kardeşler kardeşleriyle kucaklaşacak” dedi.
“KRİZ ÇIKMAZ”
Bu yaşanan olaylardan Türkiye’nin demokrasisini güçlendirerek çıkacağını söyleyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye ekonomisinin Avrupa Birliği’ne bağlı 28 ülkenin kamu ekonomisinden daha güçlü olduğunu belirtti. Ekonominin çok sağlam olduğunu dile getiren Zeybekci, “Biz istesek bile Türkiye’de kriz çıkaramayız. Ekonomimiz o kadar sağlam. Allah Başbakanımızdan razı olsun. Ülkeyi bayağı sağlam hale getirmişler. Bu yaşanan olaylardan ülkemiz zarar görmeyecek. Ekonomi kendi dengesini bulur. Bazı kesimlerin amaçları var. Faizler yükselsin istiyorlar. Faizler yükselmeyecek” dedi. Zeybekci, Çal’dan sonra Bekilli, Çivril ve Baklan ilçelerini ziyaret edecek.