İŞ DÜNYASINA 'SİYASETE GİRİN' ÇAĞRISI
Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Çal, Bekilli, Çivril ve Baklan ilçe gezilerinin ardından akşam saatlerinde Karahayıt beldesindeki Colossae Otel'de işadamlarına verilen yemekte konuştu. Bakan Zeybekci, "Hangi siyasi görüşten olursanız olun, iş adamları siyasete girmelidir. Nazım Hikmet'in şiirinde belirttiği gibi, 'Sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?' Birileri yanacak ki, millet hizmet alsın" dedi.
Bakan Nihat Zeybekci onuruna Colossae Otel'de verilen yemeğe Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Osman Zolan, kent protokolü ile çok sayıda işadamı katıldı. Konuşmasında, Denizli iş dünyasının içinde yetiştiğini hatırlatan Bakan Zeybekci, iş adamlarına siyasete girmeleri için çağrıda bulundu. Bakan Zeybekci, "Denizli'de işadamı iken, siyasete girdim ve başarılı olduğuma inanıyorum. İş dünyası siyasete soğuk bakmamalıdır. 'Siyaset bize göre değil, bulaşmayalım' demek yanlış. Siyaseten bu ülkeye hizmet etmek, millet iradesiyle yola çıkıp ülkeyi yönetmek dışında, hiçbir yol ülkeyi yönetmek için mübah değildir. İşadamları hangi siyasi görüşten olursa olsun, siyasete uzak durmasın. Şair Nazım Hikmet'in dediği gibi, 'Sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa' Birileri yanacak ki, millet hizmet alsın. Hangi siyasi görüşten olursanız olun, işadamları siyasete girmelidir" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'de ekonomik anlamda kriz çıkmasının mümkün olmadığını sözlerine ekleyerek, "Hazinemiz ve bankacılık sistemimiz çok iyi. Şu anda faiz oranlarının artması için baskı yapılıyor. Faiz asla artmayacak. Dövizin artmasını karşılayacak kaynak Türkiye'de var. Endişe edecek bir şey yok. Türkiye çok iyi olacak. Gönlünüzü ferah tutun. Demokrasi ve hukuk sistemi ile devletin yeniden rehabilitasyonu anlamında çok güzel gelişmeler olacak. Bu günkü yaşadıklarımız, bizden kıymık bile koparamayacak. Rüzgar yalçın kayalara zarar veremez. Şu anda tedirginlik var. Esnafımız, tüccarımız biraz tedirgin. İnşallah bunlar geçecek" diye konuştu.

Ferah IŞIK-Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, ()