EKONOMİ Bakanı ve Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Türkiye’nin eskisi gibi olmadığını anlatırken, "Canın sıkılınca 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül’de darbe yapacaksın. 28 Şubat’ta, '1000 yıl sürecek' diyerek, darbe yapacaksın. 27 Nisan’da, 'Muhtıra' diyeceksin. Akıllanın artık. Bu millet, her defasında sana tokat atıyor. Bu milleti bırak da yoluna gitsin" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de Güney ilçesini ziyaret ederken kendisine Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar ve Mehmet Yüksel,  Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan da eşlik etti. Güney Çarşı Meydanı’nda halk tarafından karşılanan Zeybekci, burada bulunanlarla tek tek tokalaştı. Daha sonra halka hitap eden Bakan Zeybekci, Denizli’nin büyükşehir olması ile birlikte Güney İlçesi'nin daha fazla hizmet alacağını söyledi. Büyükşehirlerin merkezinde ne varsa köylerinde de onun olacağını ifade eden Zeybekci, şöyle konuştu:
"Devlet olmanın gereği budur. Devlet olmak, merkezlere hizmet yapıp da köylerde kırsalda “aman boşver' demek değildir. Devlet olmak, dağın başında iki tane vatandaş varsa ona merkezlerde ne hizmet varsa onu götürmektir. Oradaki çocuğa okuma imkanı sağlayabilmektir. Bu insanlara bu imkanları sağlarsan devlet olursun."
"SON YAŞANANLAR GELİP GEÇİCİ"
Son dönemlerdeki olayların gelip geçici olduğunu kaydeden Bakan Zeybekci, “Türkiye ne zaman kalkınma ile ilgili hızını artırsa birileri bir şeyler yapıyor. Geçen Mayıs ayında ülkemiz en iyi ekonomik göstergelere ulaştı. O günlerde havaalanı ihalesi yapıldı. Hidroelektrik santraller yapılmak için görüşmeler başladı. Kanal İstanbul projesi açıklandı. Üçüncü köprü ihalesi yapıldı. IMF’ye borcumuzu bitirdik. Hatta, “Para lazımsa gelin' verelim, dedik. Sonra, Gezi olaylarını başlattılar. Karıştırmaya çalıştılar. Ancak başaramadılar” diye konuştu.
Gezi olayların temsilcilerinin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la görüştüklerini belirten Zeybekci, şunları söyledi:
"Bu kişiler bizden havaalanı, santraller Üçüncü Köprü yapılmasın diyerek isteklerde bulundu. Sonra, 17 Aralık’a geldik. O tarihte bu millete bir çelme daha takmak istediler. Bu milleti yolundan alıkoymak isteyenler oldu. Mahkemelerden Türkiye’ye havaalanı, santral, köprü yapacak işadamlarının malvarlıklarının dondurulması ile ilgili karar aldırdılar. İstekler, listeler aynı. Bu millet o listeleri bunların alınlarına öyle bir yapıştıracak ki o listeleri aldıkları gibi gidecekler."
Bakan Zeybekci daha sonra çevresinde bulunanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Muhtarlarla Güney Kaymakamlığı’nda toplantı yaptıktan sonra Buldan İlçesi'ne hareket etti.