BAKAN YILMAZ, DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER TOPLANTISINA KATILDI
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gevaş İlçesi ziyaretinin ardından geldiği Çatak İlçesi'nde ilk olarak Belediye Başkanı Emin Babur'u makamında ziyaret etti. Daha sonra Kaymakam Uhut Emre Koyuncu'yu ziyaret eden Bakan Yılmaz, partililerle öğlen yemeğinde alabalık yedi. İlçe merkezinde vatandaşlarla sohbet eden Bakan Yılmaz, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından organize edilen İran bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıda Vatso Başkanı Nejdet Takva, DEİK Türk - İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Osman Ulusoy'da hazır bulundu.
HİÇBİR DÖNEMDE İRAN'LA İLİŞKİLERİMİZİ GEVŞETMEDİK
Buradaki toplantıda konuşan Bakan Cevdet Yılmaz, İranla ticari anlamda hiçbir zaman ilişkilerini gevşetmediklerini belirterek, "En sıkıntılı dönemlerde bile İran'a gidip geldik ve onları burada ağırladık. Bunun meyvelerini önümüzdeki dönemlerde almayı arzuluyoruz. İranla tercihli ticaret anlaşması imzaladık. Bu anlaşmayla iki ülke karşılaştırmalı olarak üstün oldukları ürünlerde gümrük vergisi oranlarını düşürmüş olacaklar. Bu Türkiye-İran ilişkilerinde yeni anlayışı işaret eden bir anlaşmadır. Nihai hedefimiz iki ülke arasında serbest ticareti başlatmaktır. Türkiye İran arasında uzun bir sınır vardır. Bu bölgelerin gelişmesi ve kalkınması için iki ülke ticaretinin arttırılması gerekiyor. İran ile sınır bölgelerimizi cazibe merkezi haline getirme hedefimiz var. İki ülke sınırında ortak sanayi bölgesi yapmayı amaçlıyoruz. Bunun için de sabırlı olmamız gerekiyor" dedi.
Daha sonra günün anısına Bakan Cevdet Yılmaz'a Van TSO Başkanı Nejdet Takva ve ve DEİK Türk- İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Osman Ulusoy tarafından plaket ve hediyeler verildi.

OB,MÇ(FE/SS) (FOTOĞRAFLI)