MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye'de yaşanan olayları örnek göstererek, "Bilin ki Türkiye'yi de bu hale getirmek istiyorlardı. Yıkıp, tahrip edip adeta vandalizmle Türkiye'yi karıştırmak istiyorlardı" dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi Sivas'taki temasları kapsamında ilk olarak Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Burada iş adamlarına hitap eden Bakan Yılmaz, yerel seçimlerin bir referandum havasında geçtiğini söyledi.
CHP'YE ELEŞTİRİ
Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) de eleştirilen Bakan Yılmaz, "Bu CHP'nin kodlarını millet yapmadı. Ana kaynak odur. Kümelenme nereden oluyor, bir başka partinin yanında değil, bu CHP zihniyetinden oluyor. Çünkü bu milletin DNA'sını değiştirmek isteyen bir yapı ve şimdi ona destek veriyorlar ki acaba ne kaybettiririz diye. Peki Tayyip Erdoğan kazanır ise İsrail sevinir mi, Amerika sevinir mi, Rusya sevin" dedi.
'MİLLETİN YÖNETİCİLERİNİ MİLLET SEÇER'
Seçimin sadece bir belediye başkanlığı seçimi olmadığını belirten Bakan Yılmaz, "Bu CHP'nin zulmünden hiç kimse kurtulamadı. Menderes'i astılar, Demirel'i kendilerine benzettiler, rahmetli Özal'ı zehirlediler, Tayyip Erdoğan da kendilerine benzeyen bir tip değil. Allah için rukü olmasa dünyada başı eğilmeyecek bir lider. Böyle bir lideri istemiyorlar. Bize düşen vazife ruküden başka başı eğilmeyecek liderleri tutmak^" diye konuştu.
'VANDALİZMLE TÜRKİYE'Yİ YIKMAK İSTEDİLER'
Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle 3 milyona yakın konutun yıkıldığını ve hasar gördüğünü söyleyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şöyle devam etti:
"Şimdiye kadar rejimin saldırıları sonucu aralarında konut, hastane, cami, okul ve kilise gibi yapıların bulunduğu 3 milyona yakın binanın yıkıldığı ve hasar gördüğü bu binaları yeniden yapabilmek için 165 milyar dolara ihtiyaç olduğu söyleniyor. İşte Suriye'yi bu hale getirdiler. Bilin ki Türkiye'yi bu hale getirmek istiyorlardı. Yıkıp, tahrip edip adeta vandalizmle Türkiye'yi karıştırmak istiyorlardı. Cenab-ı Allah'a hamd olsun arkamızda dualar var diyoruz. O duaların yüzü suyu hürmetine biz o hengameyi atlattık. Şimdi bunu farklı bir şekilde sürdürmek istiyorlar. İnşallah bu seçimde verilecek mesajlarla bu dış güçlerin oyununa, planına gelmeyeceğimizi göstereceğiz. Türkiye'de barış ve istikrarın sürmesi lazım barışın sürmesi lazım. Güneydoğu'da her ilde ve ilçede AK Parti'nin dışında aday gösteren bir kimse var mı. Oradan umutlarını kesmişler. Orada bir insanları yok, ellerini uzatsalar tutacak kimse yok. Türkiye'nin her tarafına seçime giren ve her yerde miting yapan bir parti var, AK Parti. Eğer AK Parti çekilirse bilin ki Güneydoğu'da Türkiye'nin hepsini temsil eden bir parti olmaz."
Bakan Yılmaz yaptığı konuşmanın ardından Yunanistan'ın Türkiye'nin Suriye topraklarına girdiği yönündeki iddialarıyla ilgili olarak ise, "Doğru değil. Biz her zaman çok netiz neyi yaptık neyi yapmadık gizli saklı hiç bir şeyimiz yok. Çok şeffaf bir yönetim onu söylüyorum. Dolayısıyla böyle bir şey yok, kendilerinden uydurdular" dedi.
Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Deliilyas Beldesi'ne geçti.

HY(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)