Halife YALÇINKAYA/HAFİK (Sivas), () - MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Süleyman Şah Türbesi ile ilgili Irak Şam İslam Devleti Örgütü'nün (IŞİD) tehditleri konusunda, ''Türkiye'yi kendisine hasım tutanın istikbali olmaz. Dolayısıyla da herkes ayağını dengeli atacak" dedi.
30 Mart yerel seçimleri öncesi çalışmalarda bulunmak üzere karayolu ile Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilk olarak Hafik İlçesi'ne gitti. Hafik'te düzenlenen programda halka hitap eden Bakan Yılmaz, "30 Mart yerel seçimleri Türkiye'nin kaderi açısından çok büyük önem taşıyor. Bunun için oy kulanırken iki kere düşünün sonra hem kendi kaderiniz hem de ülkenin kaderi için oyunuzu kullanın" diye konuştu. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, IŞİD güçlerinin, Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi sınırları yakınlarında bulunan Süleyman Şah Türbesi'ni kuşatması ve '3 gün içinde Türk bayrağı inmez, askerler çekilmezse türbeyi yerle bir ederiz' şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine şöyle dedi:
''Orası Türkiye Cumhuriyeti vatanına ait bir toprak parçası. Urfa'ya saldırıya ne karşılık verilir ise Süleyman Şah'a da o karşılık verilir. Biz hep şunu söyledik: Bu coğrafyada Türkiye'yi kendisine hasım tutanın istikbali olmaz. Dolayısıyla da herkes ayağını dengeli atacak. Ne söylediğine dikkat edecek ve yaptığı hareketin ne sonuç doğuracağını kavraması lazım. Türkiye güçlü bir devlettir. Ve kendi vatan topraklarını koruma gücüne sahiptir."
'BARIŞ SÜRECİ DEVAM EDECEK'
Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın 2015 yılında serbest kalacağı yönündeki söylentilerin sorulması üzerine ise Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:
"Böyle bir şey yok. Kendisi böyle bir şey söyledi mi? Ancak vatandaşın kafasını karıştırmak isteyen bunu dile getirir. Barış süreci bu milletin lehinedir, menfaatinedir. Milletin maddi kaynaklarını heder etmiyoruz. Boş yere harcamıyoruz. Hiçbir yere ateş düşmüyor. Biz bunu söylüyoruz. Güneydoğu'daki insanlar da bunu söylüyor, Türkiye'nin dışında olanlar da. Türkiye'nin geleceğinin iyi olmasını istiyor. Ancak Türkiye'nin geleceğinin iyi olmasını istemeyenler, ülkeyi karıştırmak için bahane arıyorlar. Böyle bir şey yok. Barış süreci devam edecek."
Bakan Yılmaz daha sonra seçim çalışmalarına devam etmek üzere Doğanşar İlçesi'ne geçti.

HY(EA/CK) (FOTOĞRAFLI)