KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanların bulunduğunu belirterek, "Türkiye’nin gelişme, büyümesi, güçlenmesinden rahatsız olanlar da görüyor ve elerinden gelen bütün gayretle Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Başbakanımıza saldıranlar, Başbakanımıza her türlü zorluğu çıkarmaya çalışanlar, tuzak kurmaya çalışanlar, aslında millete tuzak kurmaya çalışıyorlar. Aslında Türkiye'ye tuzak kurmaya çalışıyorlar" dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Bingöl İl Başkanlığı'na atanan eski Milletvekili Yusuf Coşkun ile birlikte kente geldi. İl başkanlığı önünde toplanan partililere konuşan Bakan Yılmaz, Türkiye'deki son gelişmeleri kamuoyu tarafından ibretle izlendiğini belirterek, şöyle dedi:
"BunlarI akıl, vicdan sahibi olan herkesin iyi tartması, ölçmesi lazım. Bakın bu son 10-  11 yılda Türkiye, Bingöl nereden nereye geldi? AK Parti öncesi nasıl, bugün nasıl bir Türkiye ve Bingöl var. Türkiye’yi sevmeyen,gelişmesinden, büyümesinden güçlenmesinden rahatsız olanlar da görüyor ve elerinden gelen bütün gayretle Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyor. Başbakanımıza saldıran, her türlü zorluğu çıkarmaya, tuzak kurmaya çalışanlar, aslında millete Türkiye’ye tuzak kurmaya çalışıyor Fakat bütün tuzakların üstünde yüce rabbimizin ve milletimizin takdiri var. İnşallah bütün tuzaklar boşa çıkacak."
Türkiye'de ve bölgede huzur olduğunu, şehit haberlerinin alınmadığını ve kardeş kavgası duymadıklarını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:
"Daha henüz tam istediğimiz noktada değil belki ama epey bir mesafe aldık, bir çözüm süreci var. Ülkede bir huzur sağlama çabası var. Bu son dönemde olanların önemli bir kısmı da bundan kaynaklanıyor. Birileri istiyor ki, Türkiye'de enerjimizi kendi iç kavgalarımıza harcayalım halbuki biz bunu istemiyoruz. Biz kardeşlik istiyoruz, biz birlik ve beraberlik istiyoruz. Biz el ele gönül gönüle Alevisiyle, Sunnisiyle, Kurmancıyla, Zazasıyla,Türkiyle, Lazıyla, Çerkeziyle bütün etnik gruplarıyla, bütün mezhepleriyle kim varsa bu topraklar üzerinde el birliğiyle gönül birliğiyle Türkiye'yi yükseltmek istiyoruz. Dünyada Türkiye'yi daha üst noktalara taşımak istiyoruz. Ama maalesef birileri bundan rahatsız."
Bakan Yılmaz, yeni demokrasi adımlar atacaklarını, Türkiye'nin rahat, özgür bir ülke olacağını, dövizin yükseldiğini, borzanın düştüğünü bütün bunların millete ve ülkeye zarar verdiğini ifade ederken, "Görüşü ne olursa olsun, partisi ne olursa olsun, mensubiyeti ne olursa olsun aynı gemide yaşıyoruz. 30 Mart yerel seçimleri artık bir yerel seçim olmanın ötesine geçmiştir. 30 Mart seçimleri artık bir referandumdur. Herkes kararını verecek. Başbakandan mı yanayız? Başbakana tuzak kuranlardan mı yanayız, bu kararımızı vereceğiz" dedi.