Halife YALÇINKAYA/GÜRÜN (Sivas), () - MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz savcı Zekeriya Öz için, "Bu kamu görevlisinin, kamu ağı sisteminin dışarısına çıkarılması lazım" dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları kapsamanda Sivas'ın Gürün İlçesi'ne gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı, Ak Parti ilçe teşkilatı önünde partililer karşıladı. Gürün İlçe Başkanlığı'nda partililere hitap eden Bakan Yılmaz konuşmasının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun Savcı Zekeriya Öz ile Başbakan Erdoğan ve bakanlar arasındaki söz düellosunu sorması üzerine Bakan Yılmaz şunları söyledi:
"Bir hukuk devletinde, bir demokratik devlette bir kamu görevlisi, sadece kararlarıyla konuşması gereken bir kamu görevlisinin olur olmaz çıkıp da siyasilerin aleyhine, hükümetin aleyhine, Adalet Bakanlığı’nın aleyhine konuşmasının ne demokraside yeri vardır ne hukukta yeri vardır. Bu savcılık sıfatını kaybetmiştir. İdeolojik bir yaklaşımla davranan bir kamu görevlisi haline gelmiştir. Peki ne olması lazım? Çok net olarak söylüyorum ki bu kamu görevlisinin kamu ağı sisteminin dışarısına çıkarılması lazım. Peki bunu kim yapacak? HSYK yapacak. HSYK bunu yapıyor mu? Yapmıyor. O zaman bu milletin neyi görmesi lazım. Bu HSYK'da bir aksaklık var. Sistem işlemiyor tıkanmış, bu böyle gitmez. Muhakkak ki bunun çözümünü de millet eninde sonunda bulur. Ama bilin ki bu yargıdaki bir sancının olduğunu, sıkıntının olduğunu, sistemin işlemediğini, yargıya adeta ideolojik bir sızma olduğunu, bu sızmanın da milletin menfaatine olmadığını bu ifadeler çok açık bir şekilde gösteriyor. Milletimiz sabırlı olsun. İnşallah su akar yatağını bulur. Dolayısıyla inşallah Türkiye'de tam anlamıyla hem demokratik hem de hukuk devleti olacaktır."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan için 'Milletin anasını belleyenlerin adayıdır' sözlerinin hatırlatılması üzerine Bakan Yılmaz, "Tek kelimeyle ayıp. Ana muhalefet partisi iktidar olamaya aday demektir. Böyle bir kelime söyleyebiliyorsa, bırakın iktidar olmaya aday, bir ana muhalefet partisinin lideri olmaya bile layık değildir" karşılığını verdi.

FOTOĞRAFLI