Ömer PINAR- Mustafa MERT/ ŞANLIURFA, () - KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, son günlerde tartışılan telefon dinleme iddiaları ile dedikodu kültürünün oluşturulmaya çalışıldığını söyleyerek, "Özel hayata ilişkin çalışmalar yapma, şantajlarla montajlarla belli hedeflere ulaşmaya çalışma, ahlaksızlıktan başka bir şey değildir. Halkımıza ve siyaset kurumuna hiçbir faydası yoktur. Ben bu konuda hukuki anlamda yapılması gerekenlerin yapılmasından yanayım" dedi.
GAP İzleme ve Değerlendirme toplantısı için dün Şanlıurfa’ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bugün Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusu içerisinde 17 yıldır yapımı devam eden 600 yataklı hastanenin inşaatında incelemede bulundu. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'dan inşaata ilişkin bilgiler alan Bakan Yılmaz, yıllardır süren hastanenin bitirilmesi için bu yıl 50 milyon kaynak ayrıldığını belirterek, "Bu hastanenin biran önce bitirilerek vatandaşa hizmet vermesi için gerekirse ek ödenek çıkaracağız" dedi.
Gazetecilerin Başbakan ile oğlu arasında geçtiği ileri sürülen telefon konuşmalarına ilişkin sorusunu yanıtlayan Bakan Yılmaz, yaşananlarla dedikodu kültürünün oluşturulmaya çalışıldığını belirterek şöyle konuştu:
"Özel hayata ilişkin çalışmalar yapma, şantajlarla montajlarla belli hedeflere ulaşmaya çalışma, ahlaksızlıktan başka bir şey değildir. Halkımıza ve siyaset kurumuna hiçbir faydası yoktur. Ben bu konuda hukuki anlamda yapılması gerekenlerin yapılmasından yanayım. Ama bunun da ötesinde sadece bir parti, sadece belli bir kesim değil, bu tür girişimlere teşebbüs edenlere toplum olarak ortak bir siyasi ve ahlaki tavır ortaya koymalıyız. Bu tür konuları gündemimizden çıkarıp Türkiye'nin gerçek gündemine odaklanmalıyız. Türkiye'nin gerçek gündemi, giderek büyüyen ve kalkınan, bunu halkına daha adil paylaştıran bir ülke olmalı. Gerçek gündemden uzaklaşarak dedikodu gündemine ülkeyi sokmaya çalışanlara fırsat verilmemesi gerekiyor."
'ÇÖZÜM SÜRECİNİ BOZMAK İSTEYENLERE KARŞI UYANIK OLALIM'
Bakan Yılmaz, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Viranşehir ilçesine gitti. İlçe girişinde kalabalık tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, Ceylanpınar Caddesi üzerinde partisinin seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. Burada partililere hitap eden Bakan Yılmaz, son günlerde çözüm sürecinin sekteye uğratılmak istendiğini belirterek, "AK Parti hükümeti Türkiye’de yıllardır gerçekleşmeyen projeleri hayata geçirerek tamamladı. Bu projelerin en büyüğü ise çözüm sürecinin hayata geçirilmesidir. Artık bölgede akan kardeş kanının durması, barış ortamının oluşması için çözüm sürecini hükümetimiz başlatıp gerekli demokratik adımlar attık. Bu süreci bozmak, sabote etmek için 17 Aralık’ta bazı kesimler, gayret içersine girmişlerdir. Bu halk bir bütün olarak Kürdü, Türkü, Arabı, Laz’ıyla bu oyunlara asla izin vermeyecektir. Bu süreci bozmak isteyenlere karışı da daima uyanık olmamız gerekiyor" diye konuştu.

ÖP,MM(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)