KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, twitter'ın kapatılması ile ilgili mahkeme kararının uygulandığını belirterek, "Bizim hukukumuzu en az başka ülkeler kadar dikkate almak durumundalar. Aksi takdirde biz de işte gördüğünüz gibi mahkeme kararlarını uygulamak zorundayız" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile birlikte partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Siirt'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Ahmet Aydın ve Emniyet Müdürü Metin Özkan tarafından karşılandı.
Onuruna verilen yemeğe katılan Bakan Yılmaz, gazetecilerin twitter'ın kapatılması ile ilgili sorularını yanıtladı. Yılmaz, şöyle konuştu:
"Bizim hukukumuza en az başka ülkeler kadar dikkate almak durumundalar. Aksi takdirde biz de gereğini işte gördüğünüz gibi mahkeme kararlarını uygulamak zorundayız. Burada önemli olan bireysel özgürlükleri korumaktır. Bizim esas derdimiz aslında özgürlükleri korumak ve geliştirmektir. Bunun dışından bizim bir kaygımız yok. İnternetle ile ilgili 10 yılda hükümetimizin yaptığı çalışmaları da herkes biliyor. 20 binler civarındaydı internet abone sayısı, bugün 30 milyonu aşmış yanlış hatırlamıyorsam 35 bin civarında. Bunu bu hükümet yaptı okullarımıza kadar tablet bilgisayar, diğer bütün fiberoptik alt yapıları, tüm bunları bu hükümet gerçekleştirdi. Gerçek ortamda suç işlense suçtur. Sanal ortamda da suç işlense suçtur. Gerçek ortamda ben suç işlersem ceza görürüm, sanal ortamda böyle bir sınırı tanımakta kabul etmek mümkün değildir."
Başbakan Erdoğan'ın mitinglerinde, "Cumhurbaşkanı bile dinleniyor" sözüne atıfta bulunan Bakan Yılmaz, "Cumhurbaşkanı seçimlerinde de bu tür ses kayıtları ile ilgili karşı karşıya kalınabilir mi?" şeklindeki bir soruyu, "Bu dönemde yaşadığımız olaylara baktığımız zaman, her türlü ihtimali dikkate almak gerekir. Fakat orda ben şunu söylüyorum; bunları yapanlar, sadece ahlak dışı bir iş yapmış olmuyorlar, hukuki ve ahlaki olarak da bunları dışlamamız gerekiyor. Siyasi tavır olacak da, artık şu tavır koymamız lazım; kim ne derse desin, ne tür gayri hukuk, gayri ahlaki işi yaparsa yapsın, bunlara toplum olarak itibar etmememiz lazım. Biz toplum olarak hep birlikte, siyasi görüşümüz ne olursa olsun, partimiz anlayışımız ne olursa olsun, bu müştereklerde birleşebilirsek bu tür ahlaksızca işler yapmaya çalışanlara karşı ortak bir tavır geliştirirsek, ben inanıyorum ki bunların hiçbir etkisi olmayacaktır. Tam aksine toplum bunları yapanları, vicdanlarına mahkum edecektir diye düşünüyorum" diye konuştu.

TK(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)