MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz muhabbet erleriyiz. Kavgayla işimiz yok. Biz hizmetlerimizi anlatacağız" dedi.
30 Mart yerel seçimleri öncesi Sivas'ın Ulaş İlçesi'nde AK Parti seçim çalışmalarına katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen programa katılarak partililere hitap etti. Bakan Yılmaz, hükümetin 80 yılda yapılamyanların fazlasını 10 yılda gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle konuştu:
"Bizim kimseyle kavgayla işimiz yok. Biz muhabbet erleriyiz. Bizim yolumuz sevgiden geçer. Yolu sevgiden geçen herkes ile biz o yolda buluşuruz. Kavgayla işimiz yok. Biz hizmetlerimizi anlatacağız. Başkalarının hizmeti olmadığı için kavga ediyor. Biz hizmetlerimizi anlatacağız. Biz muhabbet fedayileriyiz. Husumete vaktimiz yok. Biz 76 milyonu bir ve kardeş biliyoruz. Hiç biri diğerinden üstün değil diyoruz. Herkes bu ülkede birinci sınıf vatandaş diyoruz. Biz hepsi ile dost ve kardeş olacağız. Hepsine Ak Partinin hizmetlerini anlatacağız."
FABRİKA TEMELİ ATTI
Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra ilçedeki MHP ile bağımsız belediye başkan adayı İsmail Deniz'in seçim bürolarını ziyaret ederek başarılar diledi. Bakan Yılmaz ardından kent merkezine geçti. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonar ASELSAN tarafından Sivas'ta kurulan Hassas Optik Araştırma ve Üretim A.Ş. tesislerinin temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, savunma sanayinde stratejik öneme sahip bir tesisin Sivas'a kazandırıldığını belirterek şöyle devam etti:
"ASELSAN Hassas Optik Araştırma ve Üretim Tesisi öncelikli olarak savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu mor ötesi görünür ve yakın kızılötesi bantlar için optik elemanların tasarımı ve üretimi konularında faaliyet gösterecektir. Bu tesis bu alanda Türkiye'de bir ilktir. Şirketin kurulmasıyla Sivas'a istihdam sağlanmasının yanı sıra üniversite sanayi işbirliği gerçekleştirilecek, optik teknolojileri alanında bir kümelenme oluşumuna öncülük edecek, üniversite yapılan çalışmaların sanayileştirilerek ürüne dönüştürülmesi sağlanacaktır. Bu doğrultuda Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde Türkiye'de ilk defa olmak üzere optik bilimler uygulama ve araştırma merkezi ve optik mühendisliği bölümü de kurulmuştur. Böylece Cumhuriyet Üniversitesi ve ASELSAN tarafından yurt içinde ve yurt dışında yetkin kurumlarla optik teknolojilerine yönelik eğitim ve araştırma programları gerçekleştirilecektir. Bu alanda çalışanlar sektörümüz tarafından da ayrıca desteklenecektir. Üniversite sanayi işbirliğinin sağlıklı olarak çalışması için tesisin Cumhuriyet Üniversitesi Teknokent arazisine kurulmasına karar verilmiştir. Bu yatırım için Sivas'ın seçilmesi yaklaşık 10 yıl önce üniversitemize ileri araştırma laboratuvarlarının ve göz için mercek üretim tesislerinin kurulmasına bağlı olarak 10 yıllık sürede meydana gelen birikimin de katkısı olmuştur."
ASELSAN'ın Türkiye'nin en büyük, dünyanın da en büyük 100 savunma sanayi şirketinden biri olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz şöyle devam etti:
"ASELSAN'ın sahip olduğu yüksek teknoloji özel sektör ortaklıkları yoluyla sanayileştirmesine yönelik geliştirdiği modelleri Türkiye'de ilk defa Sivas'ta uyguluyoruz. Sivas'ta uygulamaya koyduğumuz modelle ASELSAN'ın sahip olduğu mor ötesi görünür ve yakın kızılötesi bantlarda optik elemanların tasarımı ve üretimi kendi öz kaynaklarını kullanarak araştırma, geliştirme yoluyla 20 yılı aşkın süredir kazanmış olduğu stratejik öneme sahip birikimi Sivas'ta kurulan bu şirkete aktarılacaktır. Böylesine önemli teknolojiye sahip olmanın gücüyle kurulacak bu tesis ve üniversitemizin birlikte çalışmasıyla Sivas Türkiye'nin ilk elektro optik merkezi olacaktır. Ülkemizde her alanda olduğu gibi uzay teknolojilerinin geliştirilmesinde çok önemli ilerlemeler sağlanmıştır. Yakın dönemde Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Göktürk 2 uydumuz uzaya gönderildi. Mor ötesi görünür ve yakın kızılötesi bantlarda dünyada gelinen en uç teknoloji uzay teleskoplarıdır. Bu şirketin uzay teleskopları üretimi ve tasarımı konusunda da gereken teknolojilere sahip olacağına inanıyorum. Bu şirket uzay optik teknolojilerine ulaşma hedefine yönelik çalışmalarının yanı sıra özellikle sağlık sektöründe kullanılan optomedikal ürünlerin tasarımı ve üretimi konusunda Türkiye'nin ihtiyaçlarını da dikkate alarak bir çalışma yapacaktır."

HY(EA/SS) (FOTOĞRAFLI)