MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ülkenin değerlerini özümsemiş olanların, bu ülkeye saldıranlara karşı birlikte mücadele etmesi gerektiğini belirterek, "Kardeşler arasındaki itilaftan ülke kaybeder" dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli programlara katılmak üzere dün geldiği Sivas'ta bugün de temaslarını sürdürdü. AK Parti İl Başkanlığı tarafından Devlet Su İşleri tesislerinde düzenlenen kahvaltıya katılan Bakan Yılmaz, burada gazetecilere gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları veren Bakan Yılmaz, kendilerine yakışanın kardeşlerini kusuru ile sevmek olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Tövbe kapısı biliyorsunuz her zaman açıktır. Kişiler tövbe eder geçer bir başka partiden bizim partiye geçtiklerini gördük. Bir başka inançtan bir başka inanca geçtiklerini gördük dolayısıyla bu ahret kapısı hiçbir zaman kapanmamıştır. Vücuttaki bir organ rahatsızlanırsa bütün vücutta rahatsız olur. Dolayısıyla hepimizin bir vücudu azaları olduğunu bilmemiz gerekir. Elbette ki kardeşler arasında itilaf olabilir, sahabe arasında da vardır. Belki o sahabe arasındaki itilaf günümüze de yansıdı, devam edeni de vardır. Oysa ki kardeşler arasında ki itilaf normaldir, olur. Bize düşen aramızdaki itilafları kırmadan, dökmeden gönüle hitap eden bir dille halletmektir ve kardeşler arasındaki kırgınlıkları gidermektir. Müminler ancak kardeştirler öyleyse kardeşler arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz. İnsanların birbirini sevmesi için çok sebep var." Bu ülkenin değerini özümsemiş kişilerin birlikte hareket etmesi, ele ele vermesi bu ülkeye saldıranlara karşı birlikte mücadele etmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Eğer bunu yapmayıp ta adeta kale kapısını gösterirse, hatta kale kapısını açarsa Allah katında sorumluluk olur. Bu ülkenin değerlerine maruz olan kardeşler kendi aralarındaki itilaftan dolayı silah verirse ve o kişi silahı alıp da önce silahı verene daha sonra da diğerine ateş ettiğinde herkes kaybeder. Kardeşler arasındaki itilaftan ise ülke kaybeder. Diyoruz ki biz muhabbet fedaileriyiz, kavgaya zamanımız yok. Eğer iki tane büyük insan bir terazinin iki gözüne gelse birbirine dengi gibi dursa küçücük bir çocuk elini hangisinin üzerine koysa o tarafı ağır getirir yani küçük bir çocuğun oyuncağı haline gelirler. Dolayısıyla biz kardeşlerimizin de böyle bir duruma fırsat vermemesi lazım. Yani kardeşlerimiz ile tartıya gelmemiz lazım. Kardeşlerimiz ile çekişmeye gelmememiz lazım, ikilik yaratmamız lazım. İkilik yaratanların da kusurlarını görmeyeceğiz. Yolumuz birlik ve beraberlik yoludur. Kime bakarsanız bakın devletlerin zayıflaması, yıkılması kendi iç itilaflarından dolayı olmuştur. Bu itilaf olmasa hiçbir devleti yıkabilmek mümkün değil. Türkiye devleti geçmiş 200 yıllık süreç içinde en güçlü döneminde bu gücü devam ettirmenin yolu birlik ve beraberlikten geçiyor. Bizim dışımızdaki olanlar bizim bu birlik ve beraberliğimizden dolayı bu gücü çatlatmaya uğraşıyorlar. Biz kardeşlerimizin buna meydan vermemelerini istiyoruz."
Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Petek Gençlik İzci Kulübü'nün açılışını yaptı.