MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 90 oyla cumhurbaşkanı seçilmesini hedeflediklerini belirtirken, "Milletimiz kadirşinas, vefalıdır. İnşallah Türkiyedeki en yüksek oyla, yüzde 90 oy. Recep Tayyip Erdoğan'ın orada olması demek her aileden birinin olması demektir" diye konuştu.
Bakan Yılmaz AK Parti İl Başkanlığı'nın iftarına katıldıktan sonra Sivas Belediyesi tarafından Atatürk Etnografya ve Kongre Müzesi Bahçesi'nde düzenlenen konser programına katıldı. Bakan Yılmaz'a programda Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın eşlik etti. Sanatçı Ender Doğan'ın okuduğu ilahileri dinleyen Yılmaz, konser sonunda sanatçı Ender Doğan'a çiçek verdi. Ramazan'ın bereket ayı olduğunu anlatan Bakan Yılmaz, bu aydı paylamışın öne çıkarılarak birlik ve beraberliğin pekiştirilmesini istedi. Bakan Yılmaz, daha sonra Sivas Belediyesi tarafından hazırlanan Ramazan Sokağı'ndaki stantları gezdi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Paşabahçe Mesire ve Piknik alanına geçerek Lokantacılar Odası'nın onuruna verdiği sahur programına katıldı. Yılmaz burada da Ramazan'ın dayanışma ve yardım ayı olduğunu belirtirken, kendisi ve milletvekili arkadaşlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a cumhurbaşkanlığı için büyük destek verdiklerini, Avrupa'daki Türkler'in de aynı düşüncede olduğunu gördüğünü savundu. Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Hükümet bu millete öz güven verdi. Bu milletimiz kadir şinas, vefalıdır. İnşallah Türkiye'deki en yüksek oyla, yüzde 90 oy biz iyi çalışırsak. Recep Tayyip Erdoğan'ın orada olması her aileden birinin olması demektir. Sivas bunu yapacak potansiyele sahiptir. Bu ana kadar olan seçimlerin hiç bir tanesinde millete sorulmadı. Milletin haberi bile olmadı. Ahmet Necdet Sezer'i tanıyanınız var mıyıdı? Kim bilirdi. Hangi güç 5 partiyi Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz, Recai Kutan ve Tansu Çiller'i bir masanın önüne oturtup da ortak imza attırdı. MHP'lilere kendi arkadaşları Sadi Somuncuoğlu'na aday oluyor diye; demokratikı, anayasal hakkını kullandığı için 'Töre' uyguladılar. Yani kendi arkadaşına dayak attılar. Hangi güç yıllardır dava arkadaşını bir kenara çizip de ismini duymadığın, Anayasa Mahkemesi başkanlığı görevini yaparken istifa etme gereğini bile duymadı. Başkanlık sıfatı üzerindeyken seçime katıldı. Bir Kenan Evren anayasa oylaması ile seçildi. Geri kalanlar Abdullah Gül'e 367 çıkarıldı. Kendilerinde milletin dışında güç olarak görenler bu makamı kendilerinin tapulu malı sandı. Millete sormadan kendi adamlarını getirmek istediler."

FOTOĞRAFLI