ŞARKIŞLA'DA İFTARA KATILDI

Kentteki programının ikinci gününde Sivas temaslarını tamalayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz daha sonra karayolu ile Şarkışla ilçesinde Öğretmenevi'ni de kendisi için verilen iftar yemeğine katıldı. Burada yemeğe katılanlara hitap eden Bakan Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemli olduğunu belirtti. Millet iradesinin daha önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde türlü engellerle karşılaştığını dile getiren Bakan Yılmaz, "Abdullah Gül, cumhurbaşkanı seçildi. Ahmet Necdet Sezer devir-teslim töreni istemedi. 'Biz istemiyoruz' dedi. Bir cumhurbaşkanı düşünün ki kendisinden sonra gelen bir cumhurbaşkanına devir-teslim töreni yapmayı ar görüyor, ar hissediyor. Milletin teveccühünü yapmış birisine. Tabii kendisi çekti gitti, Abdullah Gül Çankaya'ya çıktı. Yeminden sonra Bakanlar Kurulu üyeleriyle, arkadaşlarını davet etti. Ahmet Necdet Sezer'in psikolojik durumunu, halka, Abdullah Gül'e bakış açısını göstermek için söylüyorum" diye konuştu.

'AİLENİZDEN BİRİ ÇANKAYA'YA ÇIKACAK'

Ak Parti'nin en önemli icraatlarından birisinin emaneti halkın kendisine teslim etmek olduğunu belirten Bakan Yılmaz şöyle dedi:

"Artık Ankara'da cumhurbaşkanlığı seçimleri geldiğinde ayak oyunları oynanamaz. Milletin değerlerine yabancı olan biri Çankaya'ya aday olamaz. CHP, MHP, BTP, DP, DSP'nin Milletin değerleriyle barışık olduğu düşünülen birisini aday göstermek zorunda. Millet kimin gerçek lider, kimin gerçek aday, kimin de gerçek adayın önünü kesmek için ortaya çıkartılmış aday olduğunu çok iyi biliyor. İnanın herkes seçimde çok desteği hak eder ama en çok desteği hak eden Türkiye'yi bu noktalara getiren Recep Tayyip Erdoğan'dır. Muhalefetin hamlelerinin seçimi almak değil, seçimden en en az zararla nasıl kurtulabileceklerini öğrenmek. Bu nedenle CHP ve MHP'nin kendi adaylarını çıkaramadılar."

FOTOĞRAFLI