DİNLEMELERDE ÖLÇÜ KAÇMIŞ AMA RAYINA OTURACAK
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Balıkesir Valiliği’ni ziyaret ettikten sonmra İmam Birgivi Camii'nde cuma namazı kıldı. Cami çıkışında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB) yürütülen soruşturma çerçevesinde, 2 yılda 509 bin 516 kişinin dinlendiğine yönelik haberlerlele ilgili soruları yanıtlayan Bakan Yılmaz şunları söyledi:
"Bunu vatandaşımın vicdanına bırakıyorum. Bu makul bir sayı değil. Bizim nüfusumuz 76 milyon. Dünyada nüfusu 76 milyon olan ülkelere bir bakın, onlarda dinlemeler ne kadar? Dinlemelerde ölçü kaçmış ama rayına oturacak. Dinlemelerin birçoğu istihbarat amaçlı, kimisinin de suç örgütü kapsamında yapıldı. Dinlemeler şöyle oluyor; Sizin telefon numaranızı veriyorlar, bir terör örgütü üyesi olarak gösteriyorlar. 2 yıl dinliyorlar. Eğer bir kimseyi 2 yıl dinlerseniz mutlaka bir suç bulursunuz. Dolayısıyla çıkan yasayla bu dinlemelere bir yasal süre getirildi. Ayrıca dinlemek istediğin kişinin o telefonla bir kaydının, bir bağlantısının yani hukuki bağının mutlaka gösterilmesi gerekir. Bu, hukuk düzeninin geçmişteki eksikliklerinden kaynaklandı. İnşallah bu süreç içerisinde eksikliklerimizi gidereceğiz, tam demokratik ve ileri bir Türkiye'ye ulaşacağız."
Bakan İsmet Yılmaz, Otel Basri'deki öğle yemeğinin ardından 6’ncı Ana Bakım Merkezi Komutanlığı'nı (M. Tarık Mutlualp Kışlası) ziyaret etti. Bakan Yılmaz’ın bu ziyaretini tamamlamasının arından Bandırma'dan feribotla İstanbul'a geçeceği açıklandı.
Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, ()

(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)