Halife YALÇINKAYA/SİVAS, () - MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Ak Parti'nin yapmış olduğu en büyük hizmetlerden birisi milletin cumhurunu, cumhur reisini millete seçtirme kararı almasıdır" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, partisinin il başkanlığının düzenlediği iftar yemeğine katılmak üzere karayolu ile Sivas'a geldi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğinde partililere hitap eden Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu ramazanda bir başka önemli vazifemiz daha var. AK Parti'nin kurucusu sayın Başbakanımız ve Genel Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adayımız. Bu milleti bu vatanı seven herkes, sayın başbakanımızın 2002 yılından bugüne kadar yaptıkları için inşallah, 10 Ağustos'ta 1'inci turda en yüksek oyla Çankaya'ya gönderecektir. Bu milletin başına Cumhurbaşkanı olarak göndereceğiz. Cumhurbaşkanlığının milleti ve devleti temsil makamı, devlet organları arasındaki ahengi sağlama makamı. Başbakan Erdoğan da Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda milletten aldığı güçle bu görevi en iyi şekilde yerine getirecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin şimdiye kadar 11 Cumhurbaşkanı oldu. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün önüne 367 engeli çıkarıldı. Ama sizlerin desteğiyle, oylarıyla 367 aşıldı. Ve anayasalar değiştirildi. Abdullah Gül cumhurbaşkanı oldu. AK Parti'nin yapmış olduğu en büyük hizmetlerden birisi de milletin emanetini millete geri vermesidir. İşte dedik ki bu cumhurbaşkanı senin başkanın senin reisi cumhurun bunu bakıyoruz ki biz Ankara'da seçemiyoruz. Ne zaman seçsek bir ayak oyunları oynanıyor. Kim olsa bunun üstüne çıkamıyor. Geçmişte bunun örnekleri var. Kimini istifa ettirdiler, kimini silahla tehdit ettiler. Milli iradeyi her zaman çarptıbilmek her zaman mümkündür. Ankara'dakileri bir şekilde yöneterek, ama bunlar milleti yönlendiremezler. Millete istediği ismi dikte ettirmezler. İşte Ak parti'nin yapmış olduğu en büyük hizmetlerden birisi milletin cumhurunu, cumhur reisini millete seçtirme kararı almasıdır."

'ÇANKAYA ARTIK BİZİM DİYECEĞİZ'

10 Ağustos'ta ikinci tura gerek kalmadan Cumhurbaşkanı'nın seçileceğine inandığını belirten Bakan Yılmaz şunları söyledi:

"Ben inanıyorum ki, buraya gelen bütün kardeşlerim Recep Tayyip Erdoğan da bir kardeşi görecektir. İnanıyorum ki buradaki her kardeşim, büyük ağabeylerimiz, Recep Tayyip Erdoğan'ı da kendi evlatlarını görecektir. 'Çankaya artık bizim' diyeceğiz, 'Çankaya artık milletimizindir' diyeceğiz. Ama bunlar halkın ve hakkın desteğiyle olacak. Dolayısıyla bu dönemde hiçbir dönemde olmadığı kadar inanın belediye başkanlığından da milletvekilliğinden de daha önemlidir. Çünkü Ankara'yı bilen bir kardeşiniz olarak Cumhurbaşkanı sistemin kilit taşdıır. Kilit taşına sahip çıkarsanız geri kalan ne yaparsa yapsın oradaki vesayete düzenini değiştiremezsiniz. Ancak vesayet düzeninin kilit taşı olan cumhurbaşkanını millete emanet ederseniz o zaman milletin çizmiş olduğu rotanın dışına hiç kimseyi çıkaramazsınız. İnşallah Ak Parti'yi bu millet kurmuştu, rotasını bu millet çizmişti. İnşallah Cumhurbaşkanı ile birlikte devletin kilit taşına aziz milletimiz sahip olacaktır."

Bakan Yılmaz daha sonra Kale camisinde geçerek teravih namazı kıldı.

FOTOĞRAFLI