Halife YALÇINKAYA/KOYULHİSAR, (Sivas), () - MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bakaya durumunda olanlar hakkında hemen askere alma işleminin uygulanmayacağını belirterek, "Bakayalar seçimde gönül rahatlığı ile oyunu kullansın" dedi. 
30 Mart Yerel seçimleri öncesi Sivas'ta seçim çalışmalarını sürdüren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sabah Demiryol İş Sendikası'nın vermiş olduğu kahvaltıya katıldı. Bakan Yılmaz, ardından beraberindeki AK Parti Sivas Milletvekileri Ali Turan ve Hilmi Bilgin ile birlikte Koyulhisar ilçesine geldi. AK Parti Seçim bürosunda partililer ile bir araya gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz burada halktan 30 Marta yapılacak yerel seçimler için destek istedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Yılmaz, bakaya durumundaki kişilerin 30 Mart'ta oy kullanmasında engel bulunmadığını belirterek şöyle dedi:
"Oy vatandaşın en temel anayasal hakkıdır. Dolayısıyla tüm kamu kuruluşlarının gerek Milli Savunma Bakanlığı, gerek İçişleri Bakanlığı, gerek Emniyet Genel Müdürlüğü gerek Jandarma kuvvetlerinin, vatandaşın bu temel demokratik haklarını kullanması için her türlü yardımı ve kolaylığı göstermesi gerekmektedir. Dolayısıyla bakaya olanların da bu hakkının engelleneceği veya oy kullanırken işte askerlik şubesine teslim edileceği şeklindeki söylentinin doğru olmadığını söylüyorum. Dolayısıyla herkes, gönül rahatlığıyla, askerlik şubesine sevki yapılmadan oylarını gönül rahatlığıyla kullanabilirler. Çünkü haklarda bir hiyerarşi vardır. Demokratik hakkını kullanmak, vatandaşlık hakkını kullanmak diğer vatani ödevin de önünde gelir. Kaldı ki Emniyet Genel Müdürlüğü ile ve diğer hukuki mevzuat içerisinde de 15 gün sonra askerlik şubesine uğrayacağı şeklinde bir tutanak imzalattırılıp veriliyordu. Belki bu oy kullanma günü bu da yapılmayabilir. Diğer günlerde de doğrudan askerlik şubesine sevk yoktu. Bir tutanakla 15 gün sonra askerlik şubesine uğrayacağına ilişkin tutanak imzalattırılıyordu. Bu askerlik oy kullanma süresinde bu dahi yapılmayabilir. Çünkü asıl olan vatandaşın demokratik hakkını kullanmaktır. Yani herkes gitsin oylarını gönül rahatlığıyla kullansın."
Bakan Yılmaz, Tokat'ın Niksar ve Reşadiye ilçelerine gitmek üzere Koyulhisar'dan ayrıldı.

HY(EA/AK) (FOTOĞRAFLI)