Deniz BAŞLI/ARDAHAN () - MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 14 yaşında ekmek almak için evden çıktıktan sonra, Gezi olaylarında polisin attığı biber gazı kapsülünün isabet etmesiyle yaralanıp 269 gün sonra hayata veda eden Berkin Elvan ile ilgili olarak, "Benim de 14 yaşında oğlum var. Dolayısıyla hiç yapılacak şey mi?" dedi.   Ardahan Öğretmenevinde geceyi geçiren Milli Savunma Bakanı MSB İsmet Yılmaz, Kapanpaşa Mahallesindeki Aziziye Kışlasını gezdi. Kışlanın girişinde 25'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Durak tarafından askeri törenle karşılanan Bakan Yılmaz, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile birlikte incelemelerde bulundu. Yılmaz, Ardahan'ın en güzel yeri olan Aziziye Kışlasını Ardahan'a kazandırmak istediklerini bildirdi.
Kışlayı çok iyi korudukları için Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür eden Yılmaz, "Genelde onların olduğu her yer hem korunuyor, hem de gelecek nesillere devrediliyor. Eğer burada Silahlı Kuvvetlerimizin bir birliği olmasaydı Aziziye kışlamız, bilin ki bir çok taşını alıp başka yerde kullanmış olurdu. Karşıda kale hemen önünde Kura Nehri, bence bu bölgenin de en güzel bir yeri hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Bakan İsmet Yılmaz Aziziye Kışlası çıkışında Gezi Parkı protestoları sırasında yaralanan Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili olarak yaptığı açıklama şunları söyledi:
"Allah mekanını cennet etsin. Berkin Elvan'a yapılanlar çok yanlış. Allah ailesine sabırlar versin. Hiçbir şekilde tasvip etmek mümkün değil. İlke bazında hareket etmek lazım. Kendi nefsine ne istiyorsan, başkaları için de onu iste. Kendi nefsine ne istemiyorsan, onu da başkaları için isteme. Benim de 14 yaşında çocuğum var. Dolayısıyla hiç yapılacak bir şey mi? Allah sabırlar versin."

DB(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)