MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP)  muhalefet anlayışını eleştirerek, "Ağaçtan anarşi çıkarmaya çalışıyorlar" dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, açılış ve temel atma programlara katılmak üzere dün sabah saatlerinde karayolu ile Sivas'a geldi. Açılış ve temel atma törenlerine katılan bakan Yılmaz, Sivas'taki temslarına bugün de devam etti. İlk olarak Sivas'ta faaliyet gösteren özel bir okulun açılışını yapan bakan Yılmaz daha sonra AK Parti Sivas İl Başkanlığı'nın İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Ticaret Sanayi Odası Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Bakan Yılmaz, Ak Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve partililer katıldı. İl Danışma Meclisi Toplantısında CHP'yi eleştiren Bakan Yılmaz, iktidarların eskiden hizmet etmediği için eleştirildiğini,  şimdi ise kendilerinin hizmet ettikleri için eleştirildiklerini belirterek şöyle dedi:
"Bakın; 'Yol istemeyiz', 'Köprü istemeyiz', 'Havaalanı istemeyiz' diyorlar, 'Nükleer santral termik santral istemeyiz' diyorlar. Peki ne olsun; ağaç dursun, su aksın, ülke karanlıkta kalsın, çağdaş uygarlık seviyesine çıkmasın. Böyle olunca Türkiye çağdaş uygarlık seviyesine çıkabilir mi? Çıkmaz. O halde hedefe ulaşmak için bunlara itibar etmeden biz yolumuza devam edeceğiz. Tabii bizle hizmetle yarışamayanlar bizi demokratik olmamakla suçluyorlar. 'AK Parti diktatör' diyorlar. Bizim amacımız; halkı bütünleştirmek. Kutuplaştırmak değil. Ancak, bizim dışımızdakiler tembel, çalışmıyor. Çalışmadığı için de kendi elde etmiş olduğu oya sahip olmak istiyor. Bunun yolu nedir, milleti kutuplaştırırsan, bu sahip olduğun oyun bir yere kaymasını engelleyebileceklerini düşünüyorlar. Halkı birbirine düşürerek, kutuplaşmayı artırarak,  bu kutuplaşma sonucu kendi oy oranlarını koruyarak bu çatışmacı ortamın devamını arıyorlar. Onun içinde sudan buluttan nem kaptı derler ya; ağaçtan anarşi çıkarmaya çalışıyorlar. Yazıktır, ayıptır, günahtır. Bundan ne bu dünyada iktidar çıkar, ne de öte dünyada kurtuluş çıkar. Dünyanın hiçbir iktidarı da bir cana değmez. Tabii biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Kavga çıkarmak için fırsat arayanlara fırsat tanımayacağız. Her aşamada her yerde 'Biz kavga için gelmedik' diyeceğiz. Hizmet için varız, barış için varız diyeceğiz. Kırmayacağız dökmeyeceğiz."
"CHP, GENLERİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİTMİŞTİR"
CHP'li miletvekilerinin Mısır'a ve Suriye'ye gitmesini de eleştiren Bakan Yılmaz, şunları söyledi:
"Bizim dışımızdakiler, İstanbul'daki olayı Ankara'ya, Ankara'daki olayı Türkiye'nin 4  tarafına yaymak için çalışıyorlar. Tabii bunun başında da önde giden de CHP. CHP tek partili dönemden kalma bir parti. O dönemin zihniyet ve özellikleri partinin hem dokularına hem genlerine işlemiştir. Bolu'da bana sordular. Bu başörtüsünü serbest bırakan bakanlar kurulu yönetmeliği çıktıktan sonra danıştaya iptal davası için gitti CHP'nin bir milletvekili. CHP'nin genlerinde yasakçılık, baskıcılık vardır. CHP bunu yapmasa bizim CHP'den şüphe etmemiz lazımdı; 'Genlerinde bir değişiklik oldu mu?' diye. Suriye'de halkını kitleler halinde katleden demokratik hak ve özgürlük taleplerini silahla bastırmaya çalışan, ülkesini iktidar uğruna iç savaşa sürükleyen bir diktatöre sempatisini ne saklıyor ne de bundan bir utanç duyuyor. CHP milletvekilleri Esad ile yan yana olmaktan onun fikirlerini parlamento da ve Türkiye'de savunmayı maharet biliyor. Görenler sanır ki bu insanlar herhalde Suriye'de seçime girecek. Ama bilsinler ki Suriye'de de seçime girseler Esad'ın dışında kimsenin oyunu alamaz ve seçimi kaybeder. Mısır'daki darbeyi açıkça kınayamadılar. CHP Mısır'daki darbeci yönetiminden aldığı davete icabet etti. Kişi sevdiğini çağırır biliyorsunuz. Darbeyi yapanlar davet etti CHP'nin milletvekilleri de o darbeyi yapanların davetine icabet etti. CHP, genlerinin götürdüğü yere gitmiştir."