Halife YALÇINKAYA/SİVAS, ()-MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı ABD'nin düzenlediği hava saldırısında Türkiye'nin herhangi bir desteği bulunmadığını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında memleketi Sivas'ta temaslarını sürdüren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Programa Bakan Yılmaz ile birlikte AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Başkanı Ziya Şahin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Programın sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, ABD'nin IŞİD'e karşı başlattığı operasyona Türkiye'nin bir desteği olup olmayacağı konusundaki sorusuna, "Hayır, şu anda hiçbir desteğimiz yok. Amerika kendi imkanlarıyla, savaş gemisinden kalkan uçaklarıyla, kendi unsurlarına tehdit olarak gördüğü IŞİD mevzilerini bombalıyor. Bu ne zamana kadar devam ediyor ? ABD'nin Kuzey Irak'ta kendi unsurları var. Bu unsurlarına tehdit olmayacağı ana kadar devam edeceğini düşünüyoruz. Şu anda Türkiye'nin Amerika'ya verilmiş bir desteği yok" diye konuştu.
'IŞİD'E OPERASYON SÖZ KONUSU DEĞİL'
IŞİD'e karşı şu anda Türkiye'nin bir operasyon yapmasının söz konusu olmadığını ifade eden Bakan Yılmaz, "49 personelimiz, konsolosluk mensubumuz hala IŞİD'in elinde duruyor. Dolayısıyla da bizim farklı bir şey yapabilmemiz sorumluluk gereği mümkün değildir. Aksini söyleyenler herhalde bu 49 insana hiç önem verilmemesini istiyor demektir ki, bu makul bir talep değildir" diye konuştu.
49 kişinin can güvenliğinin sorulması üzerine Bakan Yılmaz, "Biz şu anda umutluyuz, bir sıkıntımız yok. Umut ederiz ki sağ salim Türkiye'ye dönerler." diye konuştu.

FOTOĞRAFLI