Halife YALÇINKAYA/ZARA (Sivas), () - MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti iktidarı olarak, 80 yılda yapılmayanı 10 yılda yaptıklarını ileri sürdü.
Memleketi Sivas'ta, partisinin seçim propagandasına katılan Bakan Yılmaz, Zara İlçesi'nde Ak Parti seçim bürosunda konuşma yaptı,ardından esnafı dolaştı. Bakan Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın başbakanın 30 Mart'tan önce koltuğu bırakabileceği açıklamalarıyla ilgili soruya, "Zırva tevil götürmez, bu zırva aynen öyle. Bir değerlendirme yaparsak biz buna bir değer atfetmiş oluruz" karşılığını verdi.
Kim ne yaparsa yapsın Erdoğan'ı milletin lider olarak bildiğini söyleyen Bakan Yılmaz, "Türkiye'yi 200 yıllık devlet tarihinin en güçlü dönemine getirdiğini ve yıllardır 80 yılda yapılamayan hizmetlerin 8 katını kimi alanlarda 10 katını getirdiğini gördü. Milli geliri onlar 80 yıl çalıştılar 230 milyar dolar yaptılar, biz 10 yılda onların 3 katından fazla yaptıysak onlar demek ki geçmiş dönemi baştan sona hep soydular, çaldılar, çırptılar ki millete bir şey veremediler" diye konuştu.
Suriye sınırındaki bazı Türk köylerinin boşaltıldığı yönündeki soruya ise Bakan Yılmaz, "Güvenlik tedbiri olarak, ola ki karşı taraftan bir ateş geliyor. Bu ateşten dolayı da bizim vatandaşlarımız zarar görmesin diye bir güvenlik tedbiri olarak yapılmıştır. Bunu bu çerçevede görmek lazım" dedi.
Bakan Yılmaz, twitter'ın kapatılmasıyla ilgili soru üzerine de "Amerika'da her türlü mahkeme kararlarına saygı gösterip 'Türk mahkemesinin kararını tanımam, bu beni ilgilendirmez, özgürlük, haktı hukuktu' dersen bunu da Türkiye'de kimse kabul etmez'' diye konuştu.

HY(EA/ESM) (FOTOĞRAFLI)