Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kırgızistan Ekonomi Bakanı Arzybek Kozhoshev ve beraberindeki heyetle görüştü. Bakanlıktaki görüşmede, ekonomik gelişme ile demokratik gelişmenin bir arada gerçekleştiğini vurgulayan Yılmaz, Kırgızistan'ın ikisini de aynı anda başaran bir ülke olduğunu söyledi.
İki ülke arasındaki yatırımlar anlamında da önemli mesafeler aldıklarını kaydeden Yılmaz, "300 civarında Türk sermayeli firma Kırgızistan ekonomisine katkı veriyor. Bu firmalarımız 5 binden fazla Kırgız vatandaşı istihdam ediyor. İnşallah sayıları daha da artar" diye konuştu.
"2016 reform yılı olacak"
Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, 2016'da yüzde 4,5 büyümeyi, daha sonraki yıllarda da yüzde 5 seviyesine çıkmayı hedeflediklerini anlattı.
Çok kapsamlı bir reform programını hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, "2016 bizim için bir reform yılı olacak. Birçok kanun ve düzenlemelerle ekonomimizde ciddi reformlar gerçekleştireceğiz. İşgücü piyasalarında, iş ortamının güçlendirilmesi ve adalet sisteminin işleyişi gibi birçok alanda reformlar gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.