ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yılmaz, yasadığı dinlemelerle ilgili ülkede 509 bin kişinin dinlendiğini belirterek, "Türkiye'de 509 bin kişi dinlenmiş. Çocukları, yaşlıları ayırın her yüz kişiden biri dinlenmiş. Türkiye'de dinleme tesisleri oluşturulmuş" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mardin'deki temaslarının ardından Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne geçti. AK Parti Viranşehir Seçim Bürosu'nu ziyaret eden Bakan Yıldız, burada partililer ile selamlaştı. Bakan Taner Yıldız, burada partilerine seslenerek, Türkiye üzerinde ciddi oyunlar oynandığını söyledi. Bakan Yıldız, "Türkiye üzerinde çok ciddi oyunlar oynanıyor. Bizler başta sayın Başbakanımız olmak üzere bütün il ve ilçeleri, beldeleri, gezerek bu olup bitenleri halka anlatıyoruz. Bizim parti, iktidara geldiğinden bu güne kadar bize sürekli 6 ayda bir ömür biçildi. Siz, devleti yönetemezsiniz dediler. Hamdolsun, Allah'a şükür alasıyla yürüttük. Türkiye'yi üç katına çıkardık. Türkiye'deki istikrarı bozmak istiyorlar" dedi.
Bakan Yıldız, milletin desteğiyle iktidara geldiklerini belirterek, telefon dinlemeleriyle ilgili açıklama yaptı. Yıldız, Türkiye'de 509 bin kişinin dinlendiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Bizi bu halk getirdi yine bu halk götürecektir. Biz başka şekilde gitmeyiz. Millet git derse gideriz. Millet ne derse biz ona saygılıyız. Türkiye'de 509 bin kişi dinlenmiş. Çocukları, yaşlıları ayırın her yüz kişiden biri dinlenmiş. Türkiye'de dinleme tesisleri oluşturulmuş. Biz yalnızca yol yapmaya, asfalt dökmeye, kaldırım yapmaya gelmedik. Bütün sektörlerle Türkiye'yi büyütmek için geldik. Uluslararası düzeyde geçen yıl 27 ülkeye 40 sefer yapmışız. Hükümet, devlet başkanları ve bakanlarla görüşmüşüm. Beni dinleyipte ne yapacaksınız. Yoksa ajanlık mı yapacaksınız."
Kamuoyunu, bilmesi gerektiği kadar bilgilendirdiklerini vurgulayan Bakan Yıldız, şöyle konuştu:
"Biz kamuoyuyla paylaşılması gerekeni paylaşıyoruz. Onun haricini kamuoyuyla paylaşmamız doğru değildir. Onun için dijital kayıtların silinmesini sonuna kadar takip edeceğiz. Kim kimi izlemiş, kim kimi çözüm sürecinde baltalamaya çalışmış, bunların tek tek ortaya çıkarıp, hesabını soracağız. Biz devlet olarak yargısıyla, askeriyle, yürütmeyi, yasamayı her kesimi şeffaflığa davet ediyoruz. Herkesin ne yaptığını devlet olarak açıklayacağız. Gizli saklımız yok. Milletimiz ne derse biz onu yapacağız."

MM(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)