BAKAN YILDIZ, ŞANLIURFA VALİSİ'Nİ ZİYARET ETTİ
Viranşehir'deki temaslarının ardından Şanlıurfa'ya geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ilk olarak Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret edip, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Bir süre makamda ikili görüşme yapan Bakan Yıldız’a, TİB'de yürütülen soruşturma çerçevesinde 2 yılda 509 bin 516 kişinin dinlendiği bilgisi soruldu. Bakan Yıldız, bu durumun kabul edilinebilir bir şey olmadığını belirterek, şunları söyledi: "Biz enerji stratejisi ve politikalarıyla alakalı her gittiğimiz ülkede zaman zaman devlet başkanları, zaman zaman hükümet başkanları, zaman zamanda ilgili bakan arkadaşlarımızla toplantılar yapıyoruz. Milyar dolarlık projelerin ikili görüşmelerini müzakerelerini yapıyoruz. Her bir sentin 300-400 milyon doların oynadığı bir sektörde çalışıyoruz. Siz kalkıpta beni dinleyip bu bilgileri başkasıyla mı paylaşacaksınız? Yoksa başka ülkelerle mi paylaşacaksınız. Türkiye’nin menfaatine mi yoksa aleyhine mi çalışacaksınız? Bana bir tavsiyesi olan gelip söyleyecek şu projeleri şöyle yaparsak daha iyi olur. O zaman dinlemeyecek."
Bu tarz dinleme durumlarının adalete olan güveni azalttığının altını çizen Bakan Yıldız, "Burada hukuka olan saygı tamamen yitirilir. Bur tarz oluşan hukuki durumlar, doğru anlamına gelmez. En önemli güvence noktasından biri olan adalete olan güveni azaltır. Kimsenin buna hakkı yoktur. O yüzden bununla alakalı iradeyi tamamen ortaya koyduğumuzu göreceksiniz. Türkiye’nin bir kaydedenler kulübünü artık tamamen kapatmamız lazımdır. Türkiye’de dinleme tesislerinin çok artığını görüyoruz. Dinlenme noktalarında son derece arttığını görüyoruz. Her ikisiyle alakalı işlemleri hızlıca yapacağımızı göreceksiniz. Bu kadar dinleme tesisi çok fazladır Türkiye’de. O yüzden bunla alakalı gereklerini yakın bir zamanda hep beraber göreceğiz. 30 Mart seçimleri bu tür girişimler inşallah bozamayacaktır" dedi.
Bakan Taner Yıldız, valilik ziyaretinin ardından Haşimiye Meydanı’nda bulunan esnafları ziyaret etti. Çarşıda esnafla görüşen Bakan Yıldız’a, çeşitli ikramlar verildi. Bir ocak başının mangalına geçen Bakan Yıldız, kuzu ciğer kebabı pişirdi.

ÖP (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)