BAKAN YILDIZ, ESKİMO USULÜ BALIK AVLADI
Partisinin Ardahan aday tanıtım programlarına katıldıktan sonra Çıldır İlçesi'ne geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, protokol mensuplarıyla birlikte Çıldır gölünde atlı kızağa bindi. Atlı kızağı Bakan Yıldız kullanırken, yanında Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ramazan Korkmaz arkasına ise Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Vali Seyfettin Azizoğlu oturdu. 123 kilometrekare yüzölçümü alanıyla Doğu Anadolu’nun en büyük ikinci gölü olan ve kış mevsiminde yüzeyinin tamamı donan Çıldır Gölü üzerinde Atlı kızak kullanan Bakan Taner Yıldız, ilk defa böyle bir deneyiminin olduğunu belirterek büyük bir zevk aldığını söyledi.
Bakan Yıldız daha sonra yüzeyi buz tutan Çıldır gölünde eskimo usulü balık avladı. 10 Çıldır sarı balığı yakalayan Bakan Yıldız, "Gerçekten farklı ve zevkli bir iş. Balıkçı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 4 kilo balık yakaladık. İnşallah bereketli olur. Çıldır Gölü'nde kışın buzun kalınlığı ciddi boyutlara ulaşıyor. Burada da balıkçılar için bir geçim kaynağı oluşuyor. Bu gölü görmeden gitmek olmazdı. Hamdolsun bu keyfide yaşamış olduk" diye konuştu.  
Tuttuğu balıkları 200 lira karşılığında balıkçılardan satın alan Bakan Yıldız "Şimdiye kadar sen hiç bakan parası aldın mı, bereketli olur inşallah" dedi. 
Karayolu ile önce Kars'a oradan Ankara’ya gitmek için yola çıkmadan önce çorba ikram edilen Bakan Yıldız'ın, zamanı kalmadığını söyleyerek kaşık kullanmadan kaseyi eline alıp içmesi dikkati çekti. Yıldız, Ardahan’a has evelik çorbasını beğendiğini söyledi.