ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Başbakan'a sitemde bulunmasıyla ilgili olarak, "Bülent ağabeyimiz hem partimize, hem de davamıza uzun yıllar hizmet etmiş birisidir" dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı Kültür Merkezi'nin temel atma törenine  katılan Taner Yıldız, gazetecilerin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilgili sözlerini hatırlatması üzerine şunları söyledi:
"Bülent ağabeyimiz hem partimize, hem de davamıza uzun yıllar hizmet etmiş birisidir. Tabii ki bir takım farklı düşünceler olabilir. Her konuda aynı şeyler düşünmeyebilir. Ama, bunu bir ilişki yorgunluğuna bağlamak, özellikle bazı basın mensuplarının üzerine atladığı bir konu olarak görmeyi doğru bulmuyorum. Ak Parti siyasetinin istikrarı yalnızca bir partinin istikrarı anlamına gelmemektedir. Türkiye’nin istikrarı ile eşanlamlı hale gelmektedir. Bu yüzden bunu bir ayrılık gerekçesiymiş gibi, farklı düşünme gerekçesiymiş gibi sunmanın doğru olmadığına inanıyorum. Sayın Başbakan da Polonya’da dün yaptığı basın açıklamasında, bunu basın yoluyla değil, kendi aramızda aile içinde konuşulacaktır elbette. Ama, muhalefetin fırsat oluşturmaya çalışmasını siyaseten doğru bulmuyorum.’’
TOPLUMUN DEĞERLERİ DİKKATE ALINMALI
Bakan Taner Yıldız, Başbakan'ın öğrenci evleri konusundaki görüşlerini açıklarken de bireysel özgürlükler ile toplumun değerleri arasında bağlantı olması gerektiği ve bunun dikkate alınması görüşünü savundu. Polisin evlere girip kimlerin yaşadığını sorarak evrak isteyeceği gibi bir durumun olmadığını söyleyen Bakan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Femenler, niçin çıplak gösteri yapıyor? Toplumda dikkat çekmek ve toplumun bu kurallarını çiğnemek için yapıyorlar. Peki, biz niçin çıplak gezmelerine müsaade etmiyoruz? Toplumun değerlerini korumak için. Bu dünyanın her yanında böyledir. O açıdan bu işi sulandırmamak lazım. Bunların kişisel hak ve özgürlüklerinin, meskenlerin içine müdahale edecek tarzda sunulmasını, konunun sulandırılması olarak görüyorum. Toplumun değerlerinin her zaman dikkata alınması lazım."