Mustafa TURAPOĞLU/ZİLE (Tokat), () - ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye büyüyüp gelişirken paçasından tutup aşağı çekmek isteyenler olduğunu belirterek, ''Bırakın Türkiye büyüsün. 3 katına, 13 katına çıksın.'' dedi. 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, parti çalışmaları kapsamında ilk olarak Tokat'ın Turhal ilçesine geldi. Partisinin Turhal Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bekler'in seçim irtibat bürosunu ziyaret eden Bakan Yıldız, burada toplanan yaklaşık 500 kişiye konuştu. Konuşmasında 17 Aralık operasyonunu eleştiren Bakan Yıldız, "Siz Türkiye'nin paçasını şu veya bu gerekçeyle büyürken, ilerlerken, genişlerken niçin tutup da aşağı çekmek istersiniz. Ya bırakın Türkiye büyüsün. 3 katına değil, 13 katına çıksın. Bu potansiyel yok mu Türkiye'de, var. Peki 11 yıldan beri desteklediğimiz, herkesin iyi dediği müthiş çalışıyor dediği sayın başbakan ve ekibi 16 Aralık'a kadar çok iyi bir insandı. Şimdi soruyorum o arkadaşlara, ne oldu da başınıza tuğla mı düştü de, 17 Aralık'ta kötü oldu başbakanımız ? Böyle bir şey kabullenebilir mi ? Böyle bir şey olabilir mi ? Haksızlığa dur demeyecek miyiz ?" dedi.
Ülke genelinde AK Parti'ye karşı diğer siyasi partilerin birlik olduğunu iddia eden Yıldız şunları söyledi:
"Türkiye'de bütün vatandaşlarımızın MHP'si, AK Parti'si, CHP'si başka partisi ne varsa her birinin verdiği oya saygı duyarız. Ama biz şuna saygı duymayız. 'AK Parti'ye vermeyin de kime oy verirseniz verin', biz bu görüşe saygı duymayız. Şimdi o dediğimiz malum yapı diyor ki, 'AK Pati'ye oy vermeyin'. Açıkladılar niçin vermeyeceklerini. Sanki biz başka bir ülkenin insanıyız. Sanki biz başka dinin mensubuyuz. Sanki biz ülkemizi sevmiyoruz. Tam tersi. 17 Aralık'ta ve 25 Aralık'ta değerli kardeşlerim bu ülke bu kadar milli bir duruş, bu kadar milliyetçi bir duygu yaşamadı"
"3 YIL SONRA ÖĞRENİYORUM"
Ülkede her 100 kişiden birinin dinlendiğini kaydeden Bakan Yıldız, şöyle konuştu:
"Ne yaptılar bu dinlediklerini. Benim sayın başbakanla konuşmamı dinleyip de ne yaptılar? Kapı komşularına mı verdiler ? Yok, daha uzaklara götürdüler. Biz enerji sektörü ile alakalı çok önemli işler yapıyoruz. Niçin başkası bunu dinler ? Bunun adı sadece dinleme midir? Ahmet, Mehmet, Hasan'ı mı dinliyoruz. Hayır o ülkenin bakanını dinliyoruz, hem de resmi olarak dinleniyor. Niçin? Benim bir terör örgütüne üye olduğum gerekçesiyle. Bunu 3 yıl sonra öğreniyorum. 'Bu terör örgütü neyle uğraşıyor' diye sordum. Yani, 'bir bilelim neyle uğraştığımızı bir bilelim' dedim. Böyle komedi olmaz arkadaşlar. Biz ülkemiz için gece gündüz demeden hamdolsun koşturan ve ülkenin birlik ve beraberliği için uğraşanlardanız. Bakın ülkenin birlik ve beraberliği için, şükürler olsun şehitlerimizin gelmesine ve böyle bir çatışma ortamının çıkmasına engel olduk."
BOZKURT İŞARETİ YAPANLARA EL SALLADI
Turhal'daki programın ardından Bakan Yıldız, Zile'ye geçti. Zile Adalet Sarayı önünde partisinin belediye başkan adayı Lütfi Vidinel'e destek vermek amacıyla düzenlenen mitinge katılan Bakan Yıldız, güzergah üzerinde bulunan MHP seçim irtibat bürosu önünden geçti. Bu sırada yolun her iki tarafında bulunan MHP'liler, Bakan Yıldız'ın geçişi sırasında bozkurt işareti yaptı. Bakan Yıldız ardından mitingde konuşarak Lütfi Vidinel'e destek istedi, çalışmalardan bahsetti. Miting sonrası geldiği yoldan tekrar dönen Bakan Yıldız'a, MHP'liler yeniden bozkurt işareti yaptı. Makam aracında bulunan Bakan Yıldız, bozkurt işareti yapanlara el sallayarak karşılık verdi. Bakan Yıldız daha sonra Yozgat'ın Sorgun ilçesine hareket etti.

MT(EA/AK) (FOTOĞRAFLI)