GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, dershanelerin kapatılması konusunu değerlendirirken, "Biz hiç kimseyi üzmek, ders vermek, ya da ders almak amacıyla hareket etmeyiz" dedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısı’na katılmak üzere kente gelen Bakan Yazıcı, Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcı, "Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili süreç işliyor. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir" sorusu üzerine, dershane konusunun uzun zamandır tartışıldığını söyledi. Son günlerde tartışmaların yoğunlaştığına dikkati çeken Yazıcı şöyle devam etti:
"Ne olacağını, ne olmasını gerektiğini hepimizin öğrendiğimiz kanısındayım. Ben olup biten yazılanlara ilave edecek bir şey söylememin gerekli olmadığı kanısındayım. Yaptığımız çalışmaları, bu coğrafyada yaşayan herkesin huzur ve refahı için, kalkınması için hayat standartlarının yükselmesi hedefleri doğrultusunda sürdürüyoruz. Eğitimin çok daha kaliteli hale getirilmesi, eğitimde fırsat eşitliğini çok daha yaygın hale getirmeye çalışıyoruz. Biz hiç kimseyi üzmek ders vermek, ya da ders almak amacıyla hareket etmeyiz. Hareketimizin temelinde yatan espri insan odaklı milletin yararı, gençlerin daha donanımlı hale gelmesini sağlamak."