Bedir ALTUNOK/ KARS, () - GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kars’ta ziyaret ettiği tozuyla Karadenizliler Derneği'nde tulum eşliğinde horon tepti, derneğe üye olup 1000 TL bağış yaptı. Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Bakan Yazıcı, 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirip, "O çocuğun ölümüne üzülmeyen bir fert düşünemiyorum" dedi.
Ardahan'dan dün akşam Kars'a gelen Bakan Hayati Yazıcı’nın Karadenizliler Derneği ziyaretine, Vali Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Rize Valisi Nurullah Çakır, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da katıldı. Bakan Yazıcı'yı Karadenizliler Dernek Başkanı Nemci Kadıoğlu tulum eşliğinde karşıladı.
Derneğe girişinde üyelerle tek tek tokalaşan Bakan Yazıcı, Karsspor atkısı taktı, derneğe üye olarak formu imzaladı. Aidat olarak 1000 TL bağışta bulunan Bakan Yazıcı, paraları cebinden çıkardığında çekim yapan gazetecilere ‘Bakma’ diyerek sırtını kameralara döndü. Burada bir konuşma yapan Bakan Yazıcı, bu tür derneklerin faaliyetleriyle kültürlerin kaynaştığına dikkat çekti. Ziyaretin ardından bahçeye çıkan Bakan Yazıcı, beraberindekilerle birlikte tulum eşliğinde horon tepti.
"BERKİN’İN ÖLÜMÜNE ÜZÜLMEYEN BİR FERT DÜŞÜNEMİYORUM"
Gezi Parkı gösterileri sırasında ekmek almaya gittiği sırada başından biber gazı fişeğiyle vurulan, 269 gün süren yaşam mücadelesine yenik düşen Berkin Elvan’a duyduğu üzüntüyü dile getiren Yazıcı şöyle konuştu:
"Elbette ki önceki gün defnedilen Berkin’in ölümü hepimizi üzmüştür, üzer, üzüyor. Ben o çocuğun ölümüne üzülmeyen bir fert düşünemiyorum. Ama öte yanda da 10 ayı aşkın süredir hudutlarımızdan, bu coğrafyanın değişik yerlerinden şehit cenazelerinin olmayışı da bir anlam, bir değer ifade etmesi lazım. Global bakalım olaylara, lokal bakmayalım. Bir olaya kapaklanır bakar başka bir şey görmezsek, yanlış yapma ihtimalimiz artar. "

BA(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)