GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İzmir’de kabine revizyonu için yaptığı değerlendirmede, gelenin iyi gidenin kötü olduğu anlamına gelmediğini söylerken, Ak Parti'de üç vekilin kesin ihraç talebiyle disipline verilmesini de “Hasar vermeye yönelik fiiller varsa parti değerlendirir” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ege Bölgesi Sanayi Odası sanayicilerine ödül vermek için geldiği İzmir’de Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrası soruları yanıtlayan Yazıcı, kabine revizyonu için "Yeni görev alanlarla birlikte çalışacağız. Başarılar diliyorum. Sonuçta yapılan tüm değişiklikler Türkiye’ye daha iyi hizmet üretmek daha tempolu ve daha hızlı olmak için. Birisinin şöyle ya da böyle olması onun o alanda iyi olduğunu gidenin de o alanda kötü olduğu anlamına gelmez. Bu da benim kişisel görüşüm. Başbakan bu takdiri yapmıştır" diye konuştu.
'HASARA YÖNELİK FİİLLERİ PARTİ DEĞERLENDİRİR'
Bakan Yazıcı, AK Parti İzmir milletvekilleri Erdal kalkan, Ertuğrul Günay ve Ankara Milletvekili Haluk Özdalga’nın kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmelerini şöyle değerlendirdi:
“Bu konudan dün gece bilgi sahibi olduk. Partilerin bir iç disiplini vardır. İç düzeni vardır. Partilerin yetkili organlarında elbette görüşlerinizi özgürce ifade edersiniz. Görüşleriniz keskin de olabilir, nezaket kurulları içinde kişilik haklarını zarar vermeyecek boyuta vardırmadan bunları ifade edersiniz. Genişletilmiş istişare toplantıları var, grup toplantıları yapıyoruz ve elbette ki partinin yönetim erki içinde iletim kurmak her zaman mümkün. Partinin genel politikaları dışında eleştiri boyutuna kaçacak tarzda veya yanlış bir şey varsa, onu izah etmenin ötesinde hasar vermeye dönük fiiller varsa onu parti yönetimi değerlendirir, takdir eder. Tüzüklerinde disiplin kurulları vardır. Partilerin yönetim organları içinde disiplin kurullarına ilişkin taleplerini incelemek üzere görevli disiplin organları vardır. Ben konunun çok detayını bilmiyorum ama mutlaka bunlar enine boyuna değerlendirilmiştir diye düşünüyorum."
Bakan Yazıcı, Balçova Niyazi Uğur Camii’nde cuma namazını kıldı.