GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin 12 yıllık kazanımlarının altında güven ve istikrarın olduğunu belirterek, "İnsanımız da bu kıymetli zeminin kaymasını istemedi" dedi.
Bugün Ankara'dan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın babası Cemalettin Kafkas’ın cenazesine katılmak üzere karayolu ile Çorum’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gazetecilerin seçim sonuçlarına yönelik sorularını yanıtladı. Milletin sezgilerinin son derece güçlü olduğunu ifade eden Bakan Yazıcı, "Geleceği görür. İş yapanla laf üretenin ayrımını yapıyor. Süreçte de bunu gördük. Bu seçim kampanyası diğer seçimlere oranla daha yoğun gerçekleşti. Dolaysıyla aziz milletimiz kampanyada yarışa giren siyasi partilerin tabiri caizse ürünlerini, proje olarak düşündüklerini siyaset borsasına sundular. Bizim geçmişteki uygularımızı bundan sonra Türkiye’ye getireceklerimiz bakımından da referans. Millet bunları görüyor, değerlendiriyor" dedi.
Türkiye’nin 12 yıllık kazanımlarının altında güven ve istikrarın olduğunu belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "İnsanımız da bu kıymetli zeminin kaymasını istemedi. Elbette o zemin üzerinde inşai faaliyet yürüten Türkiye Cumhuriyeti başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında tebarüz etmiş yönetim tarzı, Türkiye’nin çıkarlarını koruyup kollama, vizyonunu da değerlendirmek suretiyle demokratik hakkını kullandı. Milletimiz her hal ve şartta demokratik halklarına müdahaleyi vesayetçi anlayışları hep reddetmiştir. Bu ister askeri vesayet olsun. Onu zaten hükümet olarak yaptığımız düzenlemelerde sergilediğimiz duruşla biz bir yere getirmiştik. Sosyal yapıdan kaynaklanan mühendislik girişimleri vesayetçi yaklaşımlarda milletimiz demokratik hakkına egemenlik hakkına bir müdahale gibi olarak algılayarak sandıkta onu ortaya koymuş. Çok konuşulacak çok tartışılacak bir seçim. Hem kampanya süreci itibariyle hem sonuçlarından da siyasi anlamda çok ders çıkarılacak bir seçimi gerçekleştirdik. Sevindiğimiz şu seçim dolaysıyla seçime gölge düşecek herhangi önemli bir olay olmamıştır. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Zaman Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce’nin cemaatin yanlışları ile ilgili açıklamaları konusunda sorulan soruyu yanıtlayan Bakan Yazıcı, "Ben Cumhuriyet hükümetinin bir bakanıyım. Bir yazarın bir konuya ilişkin değerlendirmesi üzerinde görüş sergileyecek değilim. Bize atfen bir şey söylese gerekeni söylerdim. İnsanlar empati yapacak. Seçim süreçleri aynı zamanda seçimde yanlış yapanların empati yapmalarına da vesile olur. Herkes empati yapacak. Seçimden önce neyi hedeflediler ne oldu, millet ne dedi, bütün bunları dikkate almak suretiyle sağlıklı kafaların yapması gereken şey empati yapmak. Bir dahaki seçimde doğru rotaya girmektir" dedi.

YÇ (MS/AK) (FOTOĞRAFLI)