Yaşar KAÇMAZ / İstanbul, () GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Meclis Toplantısı'nda konuştu. Yazıcı, "Son dönemde ABD Merkez Bankası'nın tahvil alım programını azaltma kararını açıklamasıyla birlikte, özellikle gelişmekte olan ülke ekonomilerini etkileyen bir dalgalanma yaşandı. Gelişmekte olan piyasalarda, sermaye çıkışı ile döviz kurunda bir sıçrama süreci yaşandı" dedi.

Konuşması sırasında bir ara dili sürçen Bakan Yazıcı, "...Türkiye'nin küresel çalkantıdan etkilenmesine sebep oldu" demek isterken, "Gezi olayları ile başlayan ve Aralık operasyonları ile devam eden ülkemizin istikrarını hedef alan saldırılar, Türkiye'nin bu küresel çalkantıdan gereğinden fazla etkilenmemesine sebep oldu" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Bakan Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı seçimini de değerlendirerek, "İlk defa millet bir Cumhurbaşkanı seçecek. Osmanlı döneminde böyle bir şey yok. Ama çokpartili hayatta Cumhurbaşkanları doğrudan değil, milletin temsilcileri tarafından, ikinci seçmenler tarafından seçilmiştir. Ama ilk defa millet bir Cumhurbaşkanı seçiyor. Bu da Türkiye açısından önemli bir kazanım. 10 Ağustos'ta ilk defa Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı'nı seçmek için bir kez daha sandıklara gideceğiz. Bu da bir ilk. Türkiye'nin geleceği, hedeflerine varması açısından önemli. Ölçüler belli; Türkiye'nin hedeflerine nasıl gideceği, nasıl varacağı belli. Referanslarınız olacak. Referanslara bakacaksınız. Yani ürün ortaya koymuş olmak lazım. Bunlara bakacaksınız. Biz 'Durmak yok yola devam" derken, bunu kendimize söylüyoruz" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

(GK)