Muhammet KAÇAR/ RİZE,()– GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı vakıf, dernek, sendika, meslek odaları ve cemaatlerin sosyal hayatın içinde bulunduğunu belirterek, “Bu yapılar demokrasinin göstergesidir, ancak kendi görev ve yetki alanları içerisinde fonksiyon icra etmeliler. Hiçbir zaman siyaseti, siyaset kurumlarını bir mühendislik edasıyla dizayn etmeye kalkmamalı. Yaşadığımız sorun budur” dedi.
AK Parti Rize Belediye Başkan adayı Reşat Kasap’ın proje tanıtımı için Kültür Park Salonu'nda düzenlenen, 'Rize için 10 numara projeler' toplantısında konuşan Yazıcı, Türkiye’yi vesayetçi anlayıştan kurtardıklarını, ancak bugün bir başka yansımasının yaşandığını belirterek şunları söyledi:
"Sosyal hayatımızın içerisinde vakıflar, dernekler, sendikalar, meslek odaları ve cemaatler dün vardı, bugün de var, yarın da olacak. Bu yapılar demokrasinin göstergesidir ancak kendi görev ve yetki alanları içerisinde fonksiyon icra etmeli. Hiçbir zaman siyaseti, siyaset kurumlarını bir mühendislik edasıyla dizayn etmeye kalkmamalı. Yaşadığımız sorun bu. Sapma burada. Elbette ki seçimler hesap verilecek arenalardır. Kim hizmet üretmiş, kim doğru iş yapmış, kimin doğru vizyonu var değerlendirmesiyle tercihinizi yapar ve egemenlik hakkını kullanırsınız. Egemenlik hakkı millete ait olduğuna göre ve millet de egemenlik hakkını seçimlerle kullanacağına göre, bir başka şekilde hiçbir kurum ya da kişinin başkalaştırma hakkı yoktur. Türkiye yaşan bu sorunu da seçimlerle aşacaktır.”
'MARKAMIZ AMPUL, FİRMA AK PARTİ'
AK Parti’nin büyük bir aile olduğunu ifade eden Yazıcı, "AK Parti ailesinin hedefi, eylem planları çerçevesinde milletin sorunlarını çözmek, kaliteli hizmet üretmektir. Burada kişiler önemli değildir. Marka önemlidir, firma önemlidir. Markayı ampulle temsil ediyoruz. Karanlık bir yer bırakmayacağız. Firma da AK Parti’dir” diyerek konuşmasını tamamladı.

MK-(TM/AAA)(FOTOĞRAFLI)