Turan KOYUNCU/ SİİRT, () - MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, "Bizimle ilgili kirli siyasetler uygulanıyor. Değişik montajlar piyasaya sürüyorlar bunların hepsi yalan dolan" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Siirt'in Baykan ve Kurtalan ilçelerinde düzenlediği mitinglerle seçim çalışmalarını sürdürdü. İlk olarak Baykan'ın Veysel Karani Beldesi'nde konuşan Bakan Şimşek, "Barış ortamı bizim hükümetimizin döneminde sağlandı. Arkadaşlar lütfen bunları görmezden gelmeyin. Sandık bunun vicdanınıza sorun ve öyle oy kullanın. Bizimle ilgili kirli siyasetler uygulanıyor. Değişik montajlar piyasaya sürüyorlar bunların hepsi yalan dolan. Bizler yaptığımız ihracatlarla ortaya çıkıyoruz. Ancak birileri bunu beğenmiyor ve ülke gündemine değişik montajlar sunarak bizleri karalıyorlar. Sizler emin ki bunlara uymayacaksınız 31 Mart sabahı bu insanlara cevaplarını vereceksiniz" dedi. 
Kurtalan'a geçen Bakan Şimşek, gençlerin ölmesini engellediklerini belirterek şunları kaydetti: "Köylerde, şehirlerde analarımızın ağlamaması, terörle mücadeleye giden 350 milyar doların milletimize hizmet olarak gitmesi ve sanayileşmek demektir. Kürt kardeşlerimizi Kürt olduğu için değil, bizi yaratan Allah yarattığı için seviyoruz. Bizim programımızda ne varsa onu uyguluyoruz. Çünkü biz kardeşlik hukukuna inanmışız. Bütün renkleri, farklılıkları bir zenginlik olarak görüyoruz."
Kurtalan İlçesinde 5 yıldan beri hizmet yapılmadığını belirten Bakan Şimşek, "Kurtalan adayımız 31 Mart'ta Belediye Başkanı olarak göreceğiz. Ben sizlere biraz ülkede yaşanan siyasetten bahsedeyim. Bunların tek umudunun çamur siyaseti, montaj siyaseti ve kasetler, Geçmişte vizyonsuz siyasetçiler sayesinde Türkiye'nin milletinden topladığı her 100 liralık verginin 86 lirasının faize gitti. Kurtalan'da 15 yıldır BDP ne yaptı? Altyapı ve su sorununu çözdüler mi? Doğru düzgün bir yeşil alan yapabilmişler mi? Biz Ankara'dan para gönderiyoruz. Bu sizin paranız. O paralara ne oluyor? O paraların hesabını sormanız lazım. 15 yılda neler yapılabilirdi. Şimdi Nevzat Karatay kardeşimiz gelecek. Bütün bunları değiştirecek" diye konuştu.

TK (GG/RT) (FOTOĞRAFLI)