Ahmet Hamdi ÇİÇEK- Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, 17 Aralık operasyonunun hedefinin Türkiye'nin istikrarını bozmak olduğunu söyledi. Şimşek, "17 Aralık'ın hedefi, yolsuzlukla mücadele değil. Eğer yolsuzluk olsaydı en ön safta biz olurduk. Çünkü AK Parti yola çıkarken yasaklarla ve yolsuzluklarla mücadele edeceğini söylemiş, başarılı olmuştur" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şehitkamil Belediyesi tarafından Mevlana Mahallesi'nde yaptırılan sosyal tesis açılışına katıldı. Açılışa Bakan Şimşek'in yanı sıra; AK Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu ve Nejat Koçer, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bürokratlar, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.
Tesisin açılışında konuşan Bakan Mehmet Şimşek, katılımcıları Kürtçe selamlayarak, yerel seçimlerin öneminden bahsetti. Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulması gerektiğini ve 17 Aralık operasyonlarının hedefinin Türkiye'nin istikrarı olduğunu belirten Bakan Şimşek, "Yerel seçimlerin arifesindeyiz. Bütün seçimler çok önemlidir. Bu seçim Türkiye için dönüm noktası. Bir çok açıdan bu seçim son derece önemli. Bizim, Türkiye ve bölge üzerinde oynanan oyunları bozmamız lazım. Geçtiğimiz yıl yaz ayında başlayan ve aralık ayında devam eden siyaset mühendisliği, siyasi motivasyonlarla yapılan bu operasyonların hedefi Türkiye'nin istikrarıdır. Türkiye'nin kardeşliği, birliği, beraberliği ve çözüm sürecidir. AK Parti iktidara geldiği günden beri sürekli yasaklarla mücadele etti" diye konuştu.
AK Parti'nin yasaklarla mücadele ettiğini, Kürtçe ve başörtü sorunun çözüldüğünü vurgulayan Bakan Mehmet Şimşek, şunları kaydetti:
"Şimdi, 15 yıl önce 'kardeşliğimiz ve barış için oyumuzu AK Parti'ye vermeliyiz' deseydim, bizi yaka paça götürürlerdi. O dönemde Türkiye'nin farklılıkları bir tehdit olarak görülüyordu. AK Parti yasaklarla mücadele etti ve son derece başarılı oldu. Yasaklar derken, sadece Kürtçeden bahsetmiyorum. Uzun yıllar bu ülkede, insanların inancı gereği olan bir başörtü meselesi ne kadar büyütüldü. Türkiye ne kadar enerji heba etti. Ama bugün başörtü sorunu çözüldü. Türkiye geriye mi gitti? Bu sorunun çözülmesiyle birlikte Türkiye güçlenmedi mi? Çok açık ve net olarak yasaklarla mücadele ülkemizi güçlendirmiştir."
'GEZİ OLAYLARIYLA FAİZ ORANLARI YÜKSELDİ'
Bakan Mehmet Şimşek, Gezi olaylarından önce yıllık faizin yüzde 5'in altında olduğunu vurguladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Gezi olaylarından önce Türkiye'de faiz yüzde 5'in altına inmişti. Aylık faiz değil yıllık faiz. Bu son aralıktaki operasyonla birlikte Türkiye'nin istikrarı sanki tehdit altındaymış gibi bir algı oluştu. Bunun sonucunda bugün tekrar faizler yükseldi. Faiz yüzde 10 ve 11'leri aştı. Bu, vatandaşın parasının bir kısmının faize gitmesi demek. O nedenle 30 Mart son derece önemli. Eğer 30 Mart'ta Gaziantep ve ülkenin dört bir tarafından siyasi istikrardan yana güçlü bir sonuç çıkarsa biz, bu istikrarla birlikte tekrar ülkemizi büyüteceğiz. Esnafımız büyüyecek, şehirlerimiz dönüşecek ve ülkemiz büyüyecek. Ama tersi olursa, siyasi istikrar tehlike altına girerse, nasıl ki 1980'li yıllardan sonra Türkiye krizden krize koştuysa maalesef Türkiye risklerle karşı karşıya kalacak. O yüzden bu seçim çok kritik."
17 Aralık operasyonunun amacının Türkiye'nin istikrarını bozmak ve çözüm sürecini zarar uğratmak olduğunu anlatan Bakan Şimşek, "Bu operasyonların bir hedefi Türkiye'nin istikrarı ama bir hedefi daha var, o da çözüm süreci. Çözüm süreci, Türkiye'nin uzun yıllardır devam eden karmaşık etnik bir problemi. Kürt meselesini, daha çok demokrasi ile özgürlükle, kardeşlik hukuku içerisinde çözmesi. Bu zaten olması gereken şey. Bu Türkiye'yi güçlendireceği için bazı kesimlere rahatsızlık veriyor. Çünkü Türkiye, terörle mücadele için 350 milyar dolar, bazı tahminlere göre 1 trilyon dolar para harcamış, heba etmiş. Şimdi diyoruz ki; biz bu paraları, çocukların eğitimine, ülkemizin kalkınmasına harcayalım. Bu Türkiye'yi güçlendirecek. Ayrıca ilk defa Güneydoğu'da uzun bir süredir huzur, barış, kardeşlik, yatırım ve istihdam var. Bu bölgelerin gelişmesiyle birlikte Türkiye'de hızlı bir şekilde büyüyecek" diye konuştu.
'YOLSUZLUK OLSAYDI EN ÖN SAFTA OLURDUK'
Bakan Mehmet Şimşek, ülkede yolsuzluk olmadığını belirterek şunları kaydetti:
"Bazıları, komşularımızla olan ilişkimizden rahatsız. Mesela, 17 Aralık'ın hedefi, yolsuzlukla mücadele değil. Eğer yolsuzluk olsaydı en ön safta biz olurduk. Çünkü AK Parti yola çıkarken hem yasaklarla ve yolsuzluklarla mücadele edeceğini söylemiş ve başarılı olmuş. Sorun, yolsuzlukla mücadele değil. Burada hedef bu ülkenin birliği, beraberliği ve kardeşliği. Türkiye'nin kalkınması, sorunlarının kardeşlik hukuku içerisinde çözülmesi gerekiyor. Hedef her ne kadar AK Parti hükümeti gibi görünse de aslında hedef Türkiye'nin istikrarıdır. Bunu görmemiz lazım."
Bakan Mehmet Şimşek, konuşmasının ardından beraberindekiler ile birlikte tesisin açılışını gerçekleştirip, esnafı ziyaret etti.

AHÇ(HK/CK) (FOTOĞRAFLI)