BAKAN ŞİMŞEK'E YORGAN HEDİYE EDİLDİ
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partililerle yemekte buluştu. Yemeğe, Ak Parti Kilis milletvekilleri Ahmet Salih Dal, Fuat Karakuş, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Ak Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat, ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı.Yemeğin ardından partililerine seslenen Bakan Şimşek, Türkiye'nin yolsuzlukla mücadelede mesafeler kat ettiğini söyledi.
Ak Parti hükümetinin eğitime yaptığı yatırımları anlatan Bakan Mehmet Şimşek, şunları söyledi: "İngiltere merkezli bir uluslararası kuruluş diyor ki; Türkiye yolsuzlukla mücadelede çok mesafe kat etti. 124 ülkeden daha şeffaf yolsuzluğun az olduğu bir ülke diyor. Yani sorun yolsuzlukla mücadele olsa o zaman niye beklemişler? Bu konunun dershaneyle de ilgisi yok. Dershane sahiplerine biz dedik ki; üniversite sayısı Türkiye’de arttı. Ak Parti iktidara geldiğinde Türkiye’de 76 üniversite vardı. O üniversitelerin fakülte sayısı azdı. Ak Parti’den önce 79 yılda 57 hükümet 76 üniversite yaptı. Ak Parti 11 yıllık süreçte 99 üniversite açıp sayıyı 175’e çıkarttı. Üniversite sayısı arttı. Fakülte sayısı 4’e katlandı. Artık üniversitelerde her yıl birkaç yüz binlik kontenjan boş kaldı. Birkaç yıla kalmaz üniversite sınavlarına birçok üniversite için gerek kalmayacak, birçok bölüm için gerek kalmayacak."
Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili konuya da değinen Bakan Şimşek, konuşmasında şunları kaydetti: "Biz dedik ki; bakın sizin dershaneleri okullara dönüştürelim. Biz öğrenci başına size devlet olarak para verelim. Size bedava hazine arazisi verelim. Vergilerden muaf tutalım. Öğretmenlerin sosyal güvenlik primlerini ödeyelim. Düşlenebiliyor musunuz? Tunceli’de yatırımcılara ne teşvik veriyorsak, okullara o teşviki verelim. Yok dediler. Sorun dershane dediler. Sorun yolsuzlukla mücadele olmadığı gibi sorun dershane dediler. Sorun farklı. Sorun, Türkiye ne zaman istikrarı ne zaman güçlü bir devlet olursa Türkiye alıp başını gidiyor. Güçleniyor, ekonomisi büyüyor, demokrasi gelişiyor. Ülke Avrupa ile arayı kapatıyor. Bakın 2002 yılında Türkiye’nin milli geliri 230 milyar dolardır. Geçen sene 820 milyar doları aştı. 200’den 800’e. Peki bizden önceki 10 yılda nasıldı? Tamamen yerinde saymış."
Konuşmaların ardından Ak Parti Kilis Belediye Başkan adayı Hasan Kara, Bakan Şimşek'e kısa süre önce dünyaya gelen ikiz kızları için yorgan hediye etti.

RÇ (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)