CEZAEVİ ÇOCUKLARINA KREŞ PROJESİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan mahkumların Beyazay Derneği ile birlikte geliştirdikleri, görme ve işitme engellilerin hayatını kolaylaştıracak proje çalışmalarını inceledi.
Mağdurun, yoksulun yetimin, fakirin, yolda kalmışın hastanın bakanlığı olduklarını ifade eden Bakan Şahin, cezaevinde anneleriyle kalan çocuklara kreşlerde eğitim imkanı sağlamak için bir proje yürüttüklerini söyledi. Bakan Şahin, "Defalarca izlediğimiz ve işlemeye doyamadığımız ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’ filminin ismini bu projeye koyduk. Buradaki çocuklarımızın neye ihtiyacı varsa uzmanlarımızla birlikte ona kavuşması için çalışmaları yürütüyoruz. Diğer çocuklarla fırsat eşitliği yapması için çalışmalarımız sürüyor. Bu projenin hayata geçmesini çok istiyoruz. Güçlü bir sosyal devlet olarak her şeye ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.
Cezaevinde oluşturulan stüdyoda kitapları okuyarak dijital ortama aktaran mahkumlara sertifikalarını veren Bakan Fatma Şahin, projeye katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirerek Tekirdağ’dan ayrıldı.