AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 11 yıldır Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde alınlarının ak ve başlarının dik olduğunu belirterek, "O yüzden biz 11 yıldan beri, anaların duasıyla ülkedeki hayalleri hedefe, hedefleri gerçeklere dönüştürdük ve çok şey yaptık. Alnımız ak, başımız dik, yaptıklarımızın hesabını verdik ve sizlere beraber tarih yazıyoruz" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, memleketi Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin dar gelirli ailelere yönelik yaptırdığı bin ailenin ev sahibi olacağı Mavikent konutlarının kura törenine katıldı. Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen törene Bakan Şahin'in yanı sıra Gaziantep Valisi Erdal Ata, eski Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçer, Ak Parti Gaziantep milletvekilleri Ali Şahin, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı ve Nejat Koçer ile bürokratlar ve konutlara başvuran aileler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törenin açılışında konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Burada toplanmamızın nedeni konut sahibi olabilmek. Aklından ve hayalinden konut almayı geçiremeyen insanlarımızı konuk sahibi yapalım diye yola çıktık. İlk önce Serinevler'de 250 konutumuzu dar gelirli vatandaşlarımıza kira öder gibi ayda 250 lira taksitle ev sahibi yaptık. Talep olunca Mavikent konutlarının çalışmasına başlayarak bin ailemizi konut sahibi yaptık. Orada bir söz verdik ve sözümüz; sizleri konut sahibi yapmak" dedi.
Tahmazoğlu'nun ardından konuşan Vali Erdal Ata ise "Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Ben il valisi olarak, belediye başkanımızı tebrik ediyorum ve kutluyorum. Türkiye'de çağdaş, modern ve sosyal belediyeciliğin nasıl yapılması gerektiğini Şahinbey'de gösterdiği için gerçekten her türlü tebriki başkanımız hak ediyor. Uydu kentler kapsamında 20 bin konutluk yeni projelere imza atacak başkanımızı kutluyorum" ifadelerini kullandı.
BAKAN ŞAHİN: MERKEZE İNSANI KOYDUK
Kura töreninde son olarak konuşan Bakan Fatma Şahin, insan odaklı bir siyaset anlayışı sürdürdüklerini söyledi. "Kış günü herkesin evi barkı osun sözlerini kendi siyasetimizin bir parçası yaptık" diyen Bakan Şahin, şöyle konuştu:
"6 ay önce bu salonda sizlere bir söz verdik. Buradan çıkan arkadaşlarımıza, 'Üzülmeyin, değerli başkanımız 6 ay sonra yine bu kurayı çekecek' dedik. Sayın Başbakanımızdan aldığımız talimat, yönetim şeklimiz; verdiğin sözün arkasında durmak, ne aldatan ne de aldatan olmaktır. İşte, 6 ay sonra yine bunu yapıyorsak en büyük göstergesidir diye düşünüyorum."
11 yıldır iktidarda olduklarını hatırlatan Şahin, "Sizlerin bize verdiğiniz güçle, Başbakanımızın liderliğinde bir söz verdik: Üşüyen çocuğun elini, üşüyen yürekleri ısıtacağız, gönüllere dokunacağız. İnsan odaklı çalışacağız, dedik. Şairin 10 yıl önce haya diye söylediği, ne senden farklı olsun ne de zengin fakir farkı olsun dedik. Kış günü herkesin evi barkı olsun sözlerini kendi siyasetimizin bir parçası yaptık" dedi.
Şahin, siyaset yaparken merkeze insanı koyduklarını, ayrım yapmadıklarını söyledi. Şahin, "İnsanımızı seviyoruz. İnsanımızın bölgesi, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun. Engeli olsun, engelsiz olsun. Eşrefi mahlukat olarak doğan her canlı, yaşamın en iyisini hak ediyor. En iyi evlerde yaşamak zorunda. En iyi okullara gitmek zorunda. En iyi sağlık imkanlarına ulaşmak zorunda. Bi de şuna inanıyoruz; tohum aynı. O bebeklerin hepsi aynı; anası, babası kim olursa olsun. Azıcık fırsat eşitliği ver, mucizeler yaratıyorlar. O yüzden biz 11 yıldan beri, anaların duasıyla ülkedeki hayalleri hedefe, hedefleri gerçeklere dönüştürdük ve çok şey yaptık" diye konuştu.
Şahin, "Bugün 11 yılın sonunda alnımız ak, başımız dik, yaptıklarımızın hesabını verdik ve yapacaklarımızı anlatmak üzere huzurlarınızdaysak, sizlere beraber bir tarih yazıyoruz. O yüzden Sayın Başkanım söyledi; ufuk ve vizyon başka bir şey. Her zaman kura çekiliyor. Kura sonunda ismi çıkmayan kardeşlerimiz üzülüyor. Onların yerine kendimi koyup, empati yapıyorum. Kiracı olan bir kişinin ev sahibi olması kadar doğru bir hedef yok. Artık başkanım, biz kura çekmeden bu işi bitiriyoruz diyor. Herkesin bu salondan mutlu ve huzurlu ayrılmasını istiyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Şahin ve beraberindekiler, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Türkiye Kent Konseyi Birliği'nin 'Engelsiz Kentler' çalıştayına katıldı.