SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu millet artık cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ağır bedellerini ödemeyecek. 2007’deki hukuk skandalı artık millete bedel ödeten bir anlayıştan, milletin kendi tercihiyle cumhur olarak cumhurbaşkanını seçeceği bir sürece vesile oldu. Ben o gün bu milletin hukukuna zulmedenlerin bu millet adına hayırlı bir işe vesile oldukları için de onlara ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. Müezzinoğlu, uyuşturucu ile  mücadelede, bundan böyle 4 bakanlığın yanı sıra yerel yönetimlerinde devreye gireceğini söyledi.
Kayseri'ye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu Erkilet Havalanı'nda Vali Vekili Erdoğan Aygenç, AK Parti İl Başkanı Cahit Özden, AK Parti Kayseri milletvekili İsmail Tamer ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri karşıladı. Bakan Müezzinoğlu, Hilton Kayseri Oteli'ne girişte, medya mensuplarının Cumhurbaşkanlığı ile ilgili soruları yanıtladı. Bakan, Cumhurbaşkanını halkın seçmesine vesile olanlara teşekkür ederek, şöyle konuştu:
"Milletimiz ilk defa kendi eliyle cumhurun başkanını seçecek. Cumhurun ilk defa kendi vicdanının ve aklının öngördüğü bir şekilde cumhurbaşkanı seçmiş olacak. Bu millet artık cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ağır bedellerini ödemeyecek. Çünkü geçtiğimiz süreçlere baktığımızda, 1970 yılından bu yana izlediğimde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hep gerilimler oldu ve bedeller ödetildi ve 2007'deki hukuk skandalı artık millete bedel ödeten bir anlayıştan, milletin kendi tercihiyle cumhur olarak cumhurbaşkanını seçeceği bir sürece vesile oldu. Ben o gün bu milletin hukukuna zulmedenlerin bu millet adına hayırlı bir işe vesile oldukları için de onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Yoksa o gün bu sıkıntıları çekmeseydik, bugün milletin iradesinin sandıkta güçlü bir şekilde tecelli edeceği süreçleri de bu millete yaşatamazdık. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bir başka değerlendirme de ise milli iradenin bugün geldiği noktada milletimiz adına üçüncü dönüm noktası budur. Birincisi 23 Nisan 1920 TBMM’nin kuruluşudur, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, iradesidir. Sonra çok partili döneme geçiş süreci ikinci aşamadır. O da milletin önüne farklı alternatiflerin sunulması ve demokrasinin yerleşmesi adına dönüm noktasıdır. Yaklaşık 60-65 yıldan bu yana ağır bedelleri bu millet zaman zaman çekti. Ama yine de önemli bir dönüm noktasıydı. Şimdi de artık final noktasına geldi. Cumhur, kendi liderini kendi vicdanıyla kendi gönül huzuruyla seçecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti başkanını seçmiş olacak. ikincisi çok partili sisteme geçilmesidir."
UYUŞTURUCUYLA MÜCADAMLEDE YEREL YÖNETİMLER DEVREYE GİRECEK
Müezzinoğlu, Bonzai başta olmak üzere uyuşturucuyla mücadelede yerel yönetimlerle işbirliği yapacaklarını belirtirken 'Sağlıklı kentler projesi' kapsamında AMATEM ile ilgili yeni yol haritası geliştireceklerine değindi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Bonzai başta olmak üzere 4 bakanlık olarak işbirliği yapacağız. Adalet, İçişleri, Sağlık , Aile ve Sosyal Politikalar ve bakanlıkları olarak koordinasyon içindeyiz. Buna bir de yerel yönetimleri dahil edeceğiz. Gençleri ve çocukları,bu alışkanlıklardan uzaklaştırmak, aileleri bilinçlendirmek ve halk sağlığı açısından etkili çalışmalar yapacağız. Bu çerçevede ATATEM’le de ilgili yol haritası çizeceğiz" diye konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Hilton Kayseri Oteli'nde Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen degerlendirme toplantı sırna katıldı. Toplantıya müsteşar Prof.Dr. Eyüp Gümüş ile müsteşar yardımcıları Prof.Dr. İrfan Şencan , Dr. Hakkı Yeşilyurt Acil sağlık Hizmetleri Genel müdürü Dr. Osman Nacar, Kayseri Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, ERÜ rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, ve bakanlıkla ilgili yetkililer katıldı. Bakan mledyaya kapalı toplantı sonrası ERÜ kampusundaki Genom merkezinde de incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI