SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu tartışmalarıyla ilgili olarak, “Yolsuzluklarla ilgili en son suçlanacak parti AK Parti’dir. Milleti hortumlamanın tamamının önünü kestik. İçinde hiç yanlış yapan yok mudur? Vardır, insanla çalışıyoruz. Onu gördüğümüz zaman müdahalesini biz, görmediğimiz zaman emniyet, istihbarat, hukuk, savcı kim neyse yapar” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere karayoluyla seçim bölgesi olan Edirne’ye geldi. Bakan Müezzinoğlu eşi Faize Müezzinoğlu ile birlikte mahalle muhtarlarıyla Trakya Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde kahvaltıda buluştu. Muhtarların sorunlarını dinleyen Müezzinoğlu daha sonra 17 Aralık yolsuzluk operasyonu tartışmalarına değindi. Türkiye’de yolsuzlukla suçlanacak en son parti olduklarını anlatan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Milleti hortumlamanın tamamının önünü kestik. İçinde hiç yanlış yapan yok mudur? Vardır insanla çalışıyoruz. İnsanla uğraşıyoruz, iyi tanıdıklarımız bile zaman zaman yanıltabilir. Onu gördüğümüz zaman müdahalesini biz, görmediğimiz zaman emniyet istihbarat, hukuk, savcı kim neyse yapar. Yapmalıdır da hukuk devleti budur. Ama milletin iradesini veya milletin zenginliklerini Halk Bankası, Recep Tayyip Erdoğan’ın bankası değil, milletin bankasıdır. Milletin bankasının kredibilitesini İngiliz, Alman, Amerikan bankaları karşısında düşürmek hukukun izah edebileceği bir şey değildir. Bu anlamda dünyanın tüm bankacılık sistemleri, denetim sistemleri Halk Bankası’nda bir tane ‘kredi de yolsuzluk var’ demiyor. Halk Bankası’nda ‘şuna, hak etmeyen krediler verilmiş de zarar etmiş’ diye bir cümle yok. Ama dertleri ne? Halk Bankası, İngiliz bankalarının yaptığını da İran’da yaptığı için, Halk Bankası Alman bankalarının yaptığını Kuzey Irak’ta yaptığı için rahatsız olduğu için bankalar var. Onların rahatsızlığını anlarım da bu nedenle içerde rahatsız olanları anlamıyorum" dedi.
“BELASINI GÖRSÜN”
Muhalefet partisi liderlerini de eleştiren Müezzinoğlu, hırsızlık yapanların cezalarını çekmesi gerektiğini de ifade ederek, “Bazı liderler diyor ki, ‘250 milyar yolsuzluk yapıldı. Bu yolsuzluk yapılmasıydı işçiye, emekliye şu verilecekti’. Şöyle bir belge çıkar Ey Genel Başkan, ‘şu adam şu kadar hırsızlık yapmış’ de. O adam cezasını da çeksin, belasını da görsün. Böyle bir belge yok, neyin belgesi var. Dolar 10 yıl sonra kontrolden çıkma tehditlerine başladı. Doların yükselmesinin bedelini siyasi partiler, liderler, şu bankacılar mı ödüyor, millet mi ödüyor? Ekonomistler Türkiye’nin zararına 150 milyar dolar diyor” diye konuştu.
Konuşmasının ardından bir süre muhtarlarla sohbet eden Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Trakya Birlikte Mali Genel Kurulu’nun yapıldığı Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'na geçti.

EÖ(LK/AK)(FOTOĞRAFLI)