'OKYANUS ÖTESİNDEN DE DESTEK ALSANIZ İSTİKRARI BOZAMAYACAKSINIZ'
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yalvaç Devlet Hastanesi'nin açılış töreninin ardından, 755 yataklı Isparta Şehir Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, 11 yıldır sağlıkta Türk insanına dünya standartlarında hizmet verebilme adına gece- gündüz demeden çalıştıklarını belirtti. Bakan Müezzinoğlu, sağlık alanında yapılan hizmetlerle kat edilen mesafeyi, dünyanın gıptayla izlediğini söyledi.
Şehir hastaneleriyle Türkiye'nin artık sağlıkta yeni bir döneme girdiğini anlatan Bakan Müezzinoğlu, "En geç üç yıl içinde şehir hastanelerimizi tamamladığımızda Türkiye, yalnız 76 milyon Türk milletine sağlık hizmeti sunan değil, yakın coğrafyasında 1 milyar nüfusa sağlık hizmeti sunan ve sağlık turizminden de istifade eden bir ülke olacak" dedi.
NEREDEN NEREYE GELDİK
10 yıl öncesine kadar yıllık 110 bin kişinin, parası olanların sağlık hizmeti almak için Almanya, İngiltere, Hollanda veya ABD'ye gittiğini kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "1.5 milyar dolar paramız harcanıyordu. Ama şimdi Almanya'dan, Hollanda'dan, İngiltere'den, Fransa'dan, Rusya'dan Arap ülkelerinden Türkiye'ye geliyorlar. Ülkemize 2.5 milyar dolarlık gelir getiriyorlar. İnşallah bu hastaneleri tamamladığımızda 5 yıl sonra bu gelir önce 10 milyar dolara, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılında ise 20 milyar doların üzerine çıkacak" diye konuştu.
SİZ NİYE RAHATSIZ OLUYORSUNUZ?
Türkiye'nin artık gelişmiş dünya ülkeleriyle yarıştığını belirten Bakan Müezzinoğlu, şöyle dedi:
"Üçüncü havalimanını, Avrupa'nın en büyük havalimanını yapıyoruz. Marmaray'ı açtık. Boğazın derinliklerinde, lastikli taşıt geçişi için tüp geçişleri yapıyoruz. Türkiye artık üçüncü boğaz köprüsünü, Kanal İstanbul'u yapıyor. Türkiye artık 24 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerini yapıyor. Bütün bunlardan yabancılar rahatsız oluyor. Almanya rahatsız oluyor, Fransa rahatsız oluyor, İngiltere rahatsız oluyor, İsrail rahatsız oluyor. Ama ey CHP, sen neden rahatsız oluyorsun? Ey MHP, sen neden rahatsız oluyorsun?"
GÜCÜNÜZ YETMEYECEK
Bu ülkenin geleceğini bu milletin geleceğini milli iradenin geleceğini tuzaklarla senaryolarla kasetlerle bozmaya çalışanlar olduğunu da kaydeden Bakan Müezzinoğlu, isim vermeden Fethullah Gülen'i de eleştirdi. Türkiye'deki istikrarı bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Müezzinoğlu, "İstikrarımızı bozmaya sizin gücünüz ABD'den de destek alsanız, okyanus ötesinden de destek alsanız yetmeyecek" dedi.
Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından 755 yataklı Isparta Şehir Hastanesi'nin temelini attı. Yüklenici firma hastaneyi 30 Ağustos 2016 tarihinde açılışa hazır hale getirme sözü verdi. Yatırım 500 milyon liraya mal olacak.
Mehmet ERÇAKIR- Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, ()

ME(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)